Merevlemezes asztali smart Blu-ray eszközök a láthatáron


Beépített digitális tévé tunerekkel is ellátták a 3D tartalmak kezelését biztosító, sőt 2D-3D konverziót is is támogató LG HR933, HR935 és HR939 típusjelzésű termékeket.

lghr939-2.jpg

A valóban nagy, meghatározó vállalatok jó része továbbra is komoly potenciált lát a különféle Blu-ray eszközökben. A Pioneer, a Toshiba, a Sony vagy épp a Sharp egymás után dobja piacra ilyen jellegű berendezéseit, és a sorból az LG sem lóg ki, hiszen a dél-koreai konszern például bejelentette, hogy három újabb asztali készülékkel lép színre.

A trió ráadásul nem is szimpla modellekből áll, hiszen amellett, hogy képesek a belső optikai meghajtójukba helyezett lemezek megírására, támogatják a csatlakoztatott külső Blu-ray írók kezelését (azaz egy időben több korong is létrehozható), sőt rendelkeznek beépített merevlemezzel is, így azokra is lehet másoni a különféle tartalmakat. A HR933-ba 350 gigabyte, a HR935-be fél terabyte, és a HR939-be 1 terabyte tárolókapacitású merevlemez került.

lghr939-1.jpgA CD és DVD lemezek megírását is biztosító termékek biztosítják a 3D tartalmak kezelését, sőt képesek a hagyományos kétdimenziós filmekből térhatásúakat varázsolni. Ez ugyan a mai 3D tévék nagy részében már alap szolgáltatás, de például a projektorokról vagy a régebbi televíziókról ez nem mondható el, úgyhogy azoknál ez a funkció igen jól jöhet. Került beléjük DVB-T és DVB-C típusú tv tuner is, amelyekkel biztosított a digitális földfelszíni és kábeles adások vétele. Megtalálható bennük a digitális tévéújság, azaz az EPG is, ahol rövid leírás is elolvasható akár egy hétre előre is az egyes adók műsorairól, illetve itt programozható be az időzített felvétel is. Mivel az LG kulcsszerepet játszik a különféle okostévés megoldások fejlesztésében és elterjesztésében, eléggé meglepő lett volna, ha ez innen kimarad, főleg, hogy a vállalat korábbi hasonló jellegű termékeiben már megtalálható volt ez a szolgáltatás. A beépített WiFi-vel rendelkező termékek hálózatba köthetőek, azaz hálózati médialejátszóként is funkcionálhatnak. Támogatják a DLNA technológiát, azaz képesek a kompatibilis eszközökről a médiaállományok fogadására, és egy ingyenesen letölthető alkalmazásnak köszönhetően Android vagy iOS alapú okostelefonról vagy tabletről is vezérelhetőek. A termékek már előrendelhetőek, a HR933 240, a HR935 269, a HR939 pedig 325 euróba kerül.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr675307320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása