Újabb forradalmi újítás: Itt a hajlítható képernyő

Az LG mutatta be a vancouveri SID kiállításon számos egyéb bombasztikus termék, így például a kisméretű Ultra Hign Definition (4K), egy új generációs TFT LCD panel, vagy Quadruple HD névre hallgató, az átlagosnál nagyobb felbontást kínáló, notebookba szánt képernyő mellett az OLED technológiára épülő, hajítható, törhetetlen kijelzőt. 

lgd-5-inch_k.jpg


A nagy elektronikai vállalatok egy része először hagyományosan az év elején, a CES-en robbant termékeivel, aztán jön a tavasz végi szakasz, amikor is néhány hónap elteltével újabb néhány bombasztikus fejlesztésről rántják le a leplet. Ezt az utat követte az LG Electronics is, amely a Vancouveben zajló Society for Information Display's (SID) rendezvényen mutatott be néhány forradalmi eszközt, amelyek akár gyökeres változást is hozhatnak a megjelenítő eszközök univerzumában.

Itt van például egy hajlítható OLED kijelző. A WRGB technológiát használó készüléket a cég egyelőre elsősorban okostelefonokban tudja elképzelni, hiszen öt hüvelykes képátlóval rendelkezik. Természetesen amennyiben később sikerül megoldani a nagyobb méret gazdaságos előállítását, akkor tabletekben is felbukkanhat ez a megoldás. A hajlíthatóság inkább csak érdekesség, mint a mindennapi életben valóban használható vívmány (bár tény és való, hogy különleges felületetk hozhatóak létre a segítségével), viszont az ígért törhetetlenség már olyan tulajdonság, amelyért sok felhasználó fog hálát adni a jövöben. A kijelző ugyanis, legalábbis az LG állítása szerint, simán elviseli, ha ütődés éri vagy ha leejtik a földre. Ezen kívül villantottak még egy hajlított OLED termékkel, mégpedig az 55 hüvelykes televízióval, de ez már nem újdonság, ezen a blogon is írtunk róla.

lg_4_quad.jpgÉs ez még csak a kezdet volt, bár kétségkívül látványos kezdet. A cég ugyanis bemutatta eddigi legkisebb Ultra High Definition kijelzőjét, egy 23,8 inch képátlójú képernyőt. Ezt értelemszerűen nem igazán televíziókba, hanem sokkal inkább monitorokba szánják, aminek a professzionális felhasználók, grafikusok, tervezők, építészek, dizájnerek biztosan nagyon fognak örülni, hiszen az ő munkájukat jelentősen megkönnyítheti egy ilyen, minden korábbinál részletesebb tartalom megjelenítését biztosító kijelző. Hasonló okokból tarthatták fontosnak a Quadruple HD fantázianevű kijelzők kifejlesztését. Ezek a 2560 x 1440 képpont megjelenítésére képes panelek a tervek szerint notebookokban találhatnak majd otthonra. Ezek ugyanúgy LCD technológiára épülnek, mint azok az Oxide TFT panelek, amelyeket a következő generációs TFT technológiaként harangozták be. Az 5, illetve 7 hüvelykes érintésérzkeny paneleket egy milliméter szélességű keret övezi, és az LG állítása szerint a tömegük minden korábbinál könyebb, emellett az energiafogyasztást is csökkentették, viszont a fényerőt és a kontrasztot sikerült tovább növelni. Ez mind gyönyörűen hangzik, viszont arról a cég nem szolgált hivatalos tájékoztatással, hogy a most bemutatott új eljárások mikor bukkanhatnak fel a boltokban is megvásárolható termékekben, és mennyivel lesznek drágábbak, mint a tradícionális megoldások.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr635310882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása