A világ legnagyobb OLED tévéje közelít Berlin felé


Amennyiben igazak a pletykák, akkor az LG a szeptemberi Internationale Funkausstellung (IFA) kiállításon lerántja a leplet minden idők legnagyobb OLED képalkotási technológiára épülő televíziójáról, egy 77 hüvelykes gigászról.

lg-oled_1.jpg

2012 januárjában, amikor az LG és a Samsung Las Vegasban lerántotta a leplet saját 55 hüvelyk képátlójú OLED televíziójáról a világ népességének elektronikai eszközökért, kütyükért, újdonságokért lelkesedő hányada ujjongani kezdett. Joggal hihették azt, hogy sok esztendőnyi ígérgetés után, végre eljön az OLED kora, a múltba száműzve a plazma és az LCD technológiát, hasonlóan a CRT modellekhez vagy a projektoros tévékhez. Az áttöréshez végre adottak voltak maguk a termékek is, és bár azt lehetett sejteni, hogy az első körben biztos akadályt jelent majd a magas ár, de benne volt a pakliban, hogy ezen a problémán hamar úrrá lesznek a gyártók.

LG_OLED_EM9600_2.jpgFőként, hogy kijelentették, hogy már 2012-ben elérhetővé teszik kereskedelmi forgalomban is e készülékeket, és az előzetes számításokban több ezer darab értékesített készülékkel kalkuláltak. Az LG tartotta is a szavát, hiszen piacra dobta saját modelljét, azonban a koreai vetélytárs visszakozott, így az egész az ő vállukba szakadt volna. Ezt pedig nem vállalták fel, így az OLED hatalomátvétele egyelőre elmaradt. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a fejlesztésekkel is leálltak volna, sőt. Az LG éppen mostanában dobta piacra mindenki mást megelőzve a világ első hajlított, azaz félkör alakú készülékét, amely forradalmasíthatja a tévézést, főleg ha három darabot építenek belőle össze.

És most a pletykák szerint, a cég egy újabb - szó szerint - óriási dobásra készül. Ha igaznak bizonyulnak a híresztelések, akkor még idén ősszel kiállítják Berlinben a szeptemberben megrendezésre kerülő Internationale FunkAustellung névre hallgató eseményen, azaz az IFA-n a világ jelenlegi legnagyobb OLED televízióját, egy 77 hüvelykes gigászt. Ezek után már azt sem lehet mondani, hogy a technológia elterjedésének akadálya a méretbeli problémákkal okolható, hiszen 77 inch mindenkinek elég kell, hogy legyen. Mindenkinek. Ez viszont egyben nem jelenti azt, hogy ezt már be is lehet tenni a karácsonyfa alá, hiszen a forgalmazását állítólag csak 2014 első félévében kezdik meg. Egyelőre még nem lehet tudni, hogy Ultra High Defintion felbontást (3840x2160 képpont) produkál-e majd, de logikus lenne, ha így lenne. Főleg, hogy a dél-koreai konszern abban a szegmensben is a pionírok közé tartozik, és állítólag már régóta folynak az OLED és a 4K házasítását célzó kutatások náluk. Az viszont tuti, hogy a 3D tartalmak megjelenítését biztosítja majd, hogy nem spórolják ki belőle az okostévé rendszert, és hogy vezérelhető lesz mozgásokkal, illetve hanggal, valamint, hogy a beépített kamerát sem kell majd nélkülözni.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr465354543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása