Jönnek a tévékre szabott mozgásalapú irányításra tervezett játékok


Az LG smart tv rendszerrel ellátott készülékeihez négy olyan új játék tölthető le, amelyek irányításához a  a mozgásalapú vezérlést biztosító, exkluzív Magic Remote távvezérlőt kell használni.

LG_SMART_TV_GAME1.jpg

Már két éve megjelentek az első olyan televíziók, amelyek különféle módszerek révén teszik lehetővé, hogy az ember a mozgásával váltsa ki a hagyományos távvezérlőt. Vannak olyan megoldások, amelyek ehhez magába a készülékbe épített, vagy ahhoz csatlakoztatott kamerákat használnak, a Microsoft által kifejlesztett Kinect technológiához hasonlóan a végtagok mozgását próbálják elemezni és feldolgozni. És ott van a másik metódus, ami a Nintendo Wii féle konzolnál bevetett rendszerre épül, amikor is a távvezérlővel kell kaszálni, és az ebbe épített gravitációs szenzor jeleit alakítja át az elektronika.

Ebből is látszik, hogy a szórakoztatóelektronikai termékek gyártásával foglalkozó cégek a játékkonzolos cégektől szerezték az inspirációt. Így nem csoda, hogy idővel megjelentek az olyan játékok, amelyeket a smart tv rendszerekhez, illetve konkrétan a mozgásalapú vezérléshez optimalizáltak. Ezek tovább tágítják az otthoni szórakozásról, a televíziózásról kialakított korlátokat, főleg, ha kiegészülnek más innovatív technológiákkal. Ezt az utat járja az LG is, amely bejelentette, hogy az okostévés rendszerein keresztül négy további ilyen szoftver letöltését és futtatását teszi lehetővé. Ezek a mozgásérzékeny Magic Remote távvezérlővel irányíthatóak, és képesek kihasználni a vállalat által kifejlesztett, a passzív-polarizációs 3D megjelenítés által kínált Dual Play technológia előnyeit. Ennek köszönhetően két játékos egyszerre élvezheti a teljes képernyős megjelenítést egyetlen televízión, úgy, hogy mindegyikük teljesen más képet lát a különleges, csak vízszintesen vagy csak függőlegesen polarizált lencsékkel ellátott szemüvegeknek köszönhetően.

Jöjjön a lényeg, tehát pontosan milyen játékokról is van szó?

Where's My Water: A Disney csúcs klasszikusa, amelyet az év játékának is választottak. Mobil eszközökön debütált, és 120 millió alkalommal töltötték le, valamint kilencven országban vezette a játékok toplistáját. Alapvetően egy logikai játékról van szó, amely a grafikájának és az aranyos krokodil főszereplőnek köszönhetően alkalmas arra, hogy a fiatalabb korosztályhoz tartozók figyelmét is felkeltse.

Catapult King: Hah, itt a felhasználónak egy katapulttal kell lődöznie az ellenséget, a legjobb, fizikára épülő játékokhoz hasonlóan. A 3D grafikája olyan, mint egy álom, egy nagyméretű tévén ez biztos bombajól néz ki. Az alapelv a legendás Angry Birds-t idézi, de a megvalósítás túllépett azon, új szintre emelve ezzel az ilyen típusú játékokat.

Mini Motor Racing: Naná, hogy az autóversenyes programok sem hiányozhatnak a kínálatból, hiszen továbbra is ez az egyik legnépszerűbb kategória. A játékosok negyven különböző pályán tehetik próbára a tudásukat a látványos 3D grafikával felturbózott játékban. Egyelőre még a tévékbe épített hardver valószínűleg nem elég erős a belső nézetes szimulátorhoz, így maradtak a jól bevált izometrikus megjelenítésnél. A végeredmény azért így is eléggé erősnek tűnik...

Air Attack: A lövöldözős játékok is örök slágernek számítanak legyen szó földi vagy légi csatáról akár. Az Air Attack ez utóbbi stílusba tartozik, és ez is egy olyan szoftver, amely korábban már más mobil platformokon bizonyított. A grafika igen látványos, a játékmenet pedig egészen pörgős, szóval ebben az esetben is benne van a siker a pakliban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr325367051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása