Filmnézésre tenyésztették az új szélesvásznú LG mozimonitorokat

Befutottak a koreai konszern 29 hüvelykes, 21:9 képarányú, IPS panellel ellátott különleges kijelzői.

lgmon2_.jpg

Mára teljesen elmosódtak a határok az IT és a szórakoztatóelektronikai iparág, és ezzel párhuzamosan a felhasználói elvárások között is. Ennek a folyamatnak eredményeként megjelentek azok az eszközök, amelyek amellett, hogy monitorként is használhatóak, filmnézésre is kiválóan alkalmasak, sőt.

LG_IPS_MONITORS1.jpgEbbe a családba tartoznak az LG által most bemutatott termékek, egészen pontosan a 29EA73, 29EB73 és 29MA73 típusjelzésű termékek. Ezeken a kijelzőkön már első pillantásra látszik, hogy különleges modellek, hiszen 21:9 képarányúak, azaz jóval szélesebbek, mint az korábban megszokott készülékek. Ez azt jelenti, hogy ha valaki munkára használja őket, akkor alkalmasak arra, hogy egyszerre több, hagyományos méretű számítógépes ablakot nyisson meg a felhasználó egyszerre a kijelzőn. De ezen kívül új szintre emelik az otthoni szórakozást is, legyen szó játékról vagy filmnézésről akár.

A saját fejlesztésű IPS-Alpha panellel ellátott modellek maximális felbontása ugyanis 2560 x 1080 képpont. Azaz gond nélkül képesek a Full HD tartalmak megjelenítésére, ami különösen azért figyelemreméltó, mert mindössze 29 hüvelykes képátlóval rendelkeznek. Azaz e téren jobb teljesítményt nyújtanak mint a legtöbb jelenleg forgalomba kerülő 32 hüvelykes LCD tévé! A technikai specifikációkat elnézve is látszik, hogy itt nem szimplán irodai monitorokról van szó. Az IPS technológiának köszönhetően a betekintési szög horizontálisan és lg-29ea93-led-ultrawide-monitor-medium01.jpgvertikálisan is 178 fok, azaz magyarul gyakorlatilag teljesen oldalról, felülről és alulról is nézhető a kép anélkül, hogy a színek torzulásától kéne tartani. A 300 cd/m² maximális fényerő amellett, hogy otthoni használatra tökéletesen elég, azt is jelenti, hogy a termékek kevéssé ideális körülmények között, azaz világos termekben, irodákban és előadótermekben is élvezhető képet produkálnak. A 16 700 000 megjeleníthető színárnyalat, és az 5 000 000:1 kontrasztarány is figyelemre méltó, és arra utal, hogy még a nagyfelbontású filmek, videók lejátszása során sem lehet sok panasz a képminőségre. Az 5 millisecundumos válaszidő pedig azt jelzi, hogy a gyors mozgásokkal sem lehet sok probléma, és a játékok futtatásánál sem kell attól tartani, hogy a vezérlőeszközök (kontroller, egér, klaviatúra) gombjainak megnyomására is kellő sebességgel reagál a kijelző, azaz játékra is kiválóan alkalmas. Az eszközök mélysége nem haladja meg a hét centimétert, azaz a mostanában egyre durvább méreteket öltő "slim versenyben" sem vallanak szégyent, annak ellenére, hogy nyilván nem tartoznak a legvékonyabb modellek közé. Az átlagos súlyuk hat kilogramm, ami azt jelenti, hogy nyugodt szívvel felakaszthatóak, nem kell attól tartani, hogy kiszakadnak a falból. A két HDMI csatlakozóval ellátott készülékek támogatják az MHL adatátviteli technológiát, ami azt jelenti, hogy a kompatibilis okostelefonokról vagy tabletekről származó nagyfelbontású audiovizuális tartalmak fogadására is képesek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr955450671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása