A régi időket idéző ultramodern hordozható "mozigép" a láthatáron

Alig több, mint fél kilogrammot nyom a HD felbontás megteremtésére képes LG PG60G elnevezésű eszköz.

pg60g.jpg

A kisméretű, hordozható, úgynevezett piko projektorok termékcsaládjához óriási reményeket fűztek évekkel ezelőtt az iparági résztvevők. Azonban a fogyasztói visszajelzések, az értékesítési adatok nem támasztották alá az elvárásokat. Hiába volt jó az alapkoncepció, a technológia fejlettsége nem tette lehetővé a a megfelelő fényerő és kontrasztarány, valamint felbontás megteremtését, magyarul gyatra volt a kép minősége.

A kudarcokat látván a gyártók visszavonultak, no nem a boltokból, hanem a laboratóriumok, kutatóintézetek mélyére, a célból, hogy olyan termékekkel álljanak elő, amelyek képesek kielégíteni a vásárlói elvárásokat. Ilyen például az LG által a közelmúltban bemutatott PG60G típusjelzésű projektor is, amelyet ráadásul teljesen retró hatású köntösbe öltöztettek. Így a modell úgy néz ki, mintha a hatvanas-hetvenes évekből szökött volna át egy időgépen át. Csakhogy az akkori vetítőkkel ellentétben képes a HD felbontás (1280x720 képpont) megteremtésére. A kis méretű (12,5 x 12,5 x 6 centiméter), csupán kicsit több, mint fél kilogramm, egészen pontosan 67 dekagramm súlyú készülék egy kisebb táskában is simán elfér. A DLP képalkotási eljárást alkalmazó készülék integrált akkumulátora két és fél órányi működésre elegendő energia elraktározására képes, és ha ez kevés lenne, akkor egy külső akkumulátorral is képes együttműködni. LED fényforrásának élettartama harmincezer óra, maximális fényereje 500 ANSI lumen, ami ugyan még mindig elmarad a hagyományos, normál méretű projektorok 2000-3000 lumenes fényerejétől, de így is jóval több, mint amit a hasonló kialakítású termékek nagy része produkál. Maximális kontrasztaránya 100 000:1, a vetített kép átlója pedig elérheti a 2,5 métert. A várhatóan 220 000 forintos áron a boltokba kerülő különlegese készülékre került a HDMI port mellett egy D-Sub csatoló is, azaz akár "monitorként" is bevethető. Ellátták saját beépített médialejátszóval, amely a szokásoknak megfelelően az USB porton keresztül csatlakoztatott külső merevlemezen vagy pendrive-on található képek és videók megjelenítésére, illetve zeneszámok megszólaltatására képes. Sőt az Intel féle Wireless Display technológia támogatásának köszönhetően vezeték nélküli úton is eljuttathatóak rá a médiaállományok.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr755464358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása