Folyamatosan csökken az UHD tévék ára - újabb modellek a láthatáron

A gyártók új fogása, hogy a korábban bevezetett, komoly hangrendszerrel, számos kiegészítő szolgáltatással felturbózott televízióik egyszerűbb, ámde kedvezőbb árú változatát is piacra dobják. Ezt az utat követi az LG is, amikor színre lép a LA9650 sorozat két új termékével.lg_la9650.jpg

A nagy televíziógyártók valószínűleg tökéletesen felépítették az Ultra High Definition (azaz, 3480 x 2160 képpont megjelenítését lehetővé tevő) felbontású televízióik bevezetését a szórakoztatóelektronikai univerzumba. Kezdték a gigantikus képátlójú, és horribilis árú készülékekkel, amelyek már óriási méretűk révén alkalmasak voltak a figyelem felkeltésére és egyéb költés nélkül biztosították a médiamegjelenést. A második körben érkeztek a kisebb méretű, jellemzően 55-65 hüvelykes, emberibb árú televíziók, és a tervek szerint minden bizonnyal jöttek volna a tömegeknek szánt darabok. Azonban a kínai riválisok bekavartak. Rövid idő alatt a Hisense, a TCL és a Seiki is bejelentette, hogy a boltokba küldi saját rendkívül alacsony árú, UHD, azaz 4K kompatibilis készülékét. Ezek ugyan tudásukban nem érnek, nem is érhetnek fel az elsővonalbéli gyártók megoldásaival, de nem is ez a céljuk. Mindenesetre az A kategóriás vállalatok gyorsan reagáltak az új szituációra. A sort a Sony nyitotta, amely az X9 sorozatú modellek egyszerűsített, "butított" verziójával lép színre (kihagyták az új verzióból a Nasa-s fejlesztéseket felhasználó különleges hangrendszert), és ezt az utat követi az LG is.

A dél-koreai konszern az LA9650 sorozat két új modelljénél, egy 55 és egy 65 hüvelykes készüléknél a már korábban bemutatott, és már Európában is megvásárolható LA9700 szériát vette alapul. Ebből fakadóan ezek a tévék is módot adnak az Ultra High Definition, tehát 4K, azaz 3840x2160 képpont felbontású anyagok megjelenítésére. Természetesen a háromdimenziós tartalmak sem állítják ezeket áthághatatlan akadályok elé, amihez a passzív-polarizációs technológiát használják. Drágább rokonaikhoz hasonlóan megkapták a cég saját fejlesztésű okostévés rendszerét, és támogatják a Magic Remote mozgásérzékeny távirányító használatát, viszont a beépített kamerát, és a szokásosnál nagyobb teljesítményt kínáló 4.1 hangrendszert kihagyták belőlük. Ennek köszönhetően egy ezressel sikerült az árukat csökkenteni, így a hatvanöt inches 7000, míg a kisebb, az ötvenötös 5000 dollárért vásárolható majd meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr255471612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása