Hordozható mozi a fejre

Egy új személyi 3D lejátszó akár utazás közben is képes mozit varázsolni a néző elé. A játékosok és a filmrajongók vezetékek nélkül, HD minőségben élvezhetik kedvenc tartalmukat.

sony-hmz-t3w-okulary-projekcyjne-660.jpg

A nagyképernyős tévék mellett a projektorok uralják jelenleg a hagyományos filmszínházak mellett filmnézés univerzumát. Azonban az ilyen jellegű eszközökön kívül is van élet, többek között ott vanna a különféle, fejen viselhető megoldások. Noha ezek még egyáltalán nem számítanak elterjedtnek, jó pár gyártó lát fantáziát az ilyen jellegű készülékekben.  Közéjük tartozik a Sony is, a vállalat ugyanis komoly potenciált lát az ilyen jellegű termékekben. A gigakonszern a közelmúltban mutatta be legújabb ilyen eszközét, a HMZ-T3W típusjelzésű modellt, amely a harmadik generációt képviseli a sorban.A valósághű élményt a 20 méteres távolságban levő 19 méter széles filmvászonnak megfelelő virtuális képernyő garantálja, így a gyártó állítása szerint minden képkocka olyan valósághűvé válik, mintha a néző a moziban vagy egyenesen a jelenet helyszínén ülne. Az órákon át megszakítás nélküli filmnézést és játékot a kiemelten hosszú üzemidővel rendelkező akkumulátor biztosítja, amely okostelefonról és tabletről akár használat közben is feltölthető egy MHL mobil multimédiás csatlakozóval.

php55f4vb.jpgA kényelmes viseletet az állítható fejpánt és homloktámasz segíti elő, a zavartalan kikapcsolódást pedig a képernyőlencsék személyre szabható beállításai teszik lehetővé. Az új WirelessHD™ technológiának köszönhetően a HMZ-T3W készüléken a tömörítetlen HD videók bárhol a szobán belül elhanyagolható késleltetéssel és kristálytiszta digitális hangzással nézhetők.

A 7.1 csatornás, izgalmas virtuális hangzás új dimenziót nyit a valósághű filmek és játékok világában. A készülék beépített 16 mm-es állítható fejhallgatója mellett más fej- vagy fülhallgatók is csatlakoztathatók a lejátszóhoz. A Sony Virtual Surround technológiája erőteljes, tiszta 360 fokos térhangzást produkál, legyen szó párbeszédekről, zenéről vagy különböző effektekről. A technikai specifikációk szerint a frekenciaátvitel 4 és 27 000 hertz közé esik, az érzékenység pedig 106 dB/mW.

A győzni szerető játékosoknak kedvez, hogy a jelenetek eredeti sebességben, azonnal jelennek meg a képernyőn, az akciójeleneteknél vagy autóversenyeknél sokszor jelentős szerepet kapó homályos képek élesítéséhez pedig elég egyetlen gombnyomás. A készülék ergonómiája lehetővé teszi, hogy a számítógép billentyűzete és az egér játék közben is látható legyen. A termékbe egyébként két darab HD felbontású, azaz 1280 x 720 képpont megjelenítésére képes kisméretű OLED kijelző került. A felhasználó négy előre programozott képmód közül választhatja ki a számára legszimpatikusabbat, sőt arra is lehetősége nyílik, hogy saját ízlése szerint változtasson, a fényerőn, a kontrasztarányon, a színhőmérsékleten vagy akár az élességen. Az akkumulátorral együtt mintegy negyed kilogrammot nyomó készülék novemberben kerül a boltokba, ára egyelőre ismeretlen, de valószínűleg nem lesz olcsó, hiszen az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy egy ilyen „fejtévé” annyiba kerül, mint egy hagyományos televízió. 

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr375494338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása