Befutott a világ első vezeték nélküli Blu-ray írója


Értelemszerűen meglehetősen kényelmes használatot tesz lehetővé, de elsősorban üzleti felhasználóknak ajánlott, a viszonylag kicsi, könnyű, egyszerűen hordozható eszköz.

pio_1.jpg

Bár a vezeték nélküli adatátviteli eljárások térhódítása a technológia hihetetlen ütemű fejlődésének köszönhetően megállíthatatlannak tűnik, azonban arra azért nem gondoltunk volna, hogy belátható időn belül megvalósulhat az ilyen elven működő Blu-ray író eszköz. Arra meg aztán pláne nem, hogy egy ilyen modell az átlagember számára is megfizethető áron kerül a boltok polcaira. Nos, viszont most a Pioneer jóvoltjából mégis elérhetővé vált egy ilyen készülék, egészen pontosan a 250 dollárba kerülő BDR-WFS05J típusjelzésű termék.

Jelenleg még arra nem képes, hogy a tévéadást, vagy a tévében futó műsort ily módon rögzítse. Egyelőre még csak a számítógépen, szerveren található adatok lemezre történő felégetése megoldott, de várhatóan ezen a téren is fejlődés várható. A működés feltétele értelemszerűen, hogy a Blu-ray író, és másik eszköz is ugyanarra a hálózatra csatlakozzon, és az adatok a modemen keresztül áramlanak egyik masinából a másikba. A gyártó egyébként az ultra gyors USB virtualization technológiát használja ehhez, de persze, ha a felhasználónak úgy tartja kedve, a hálózat kihagyásával is használható a modell, ilyenkor egyszerűen az asztali számítógéphez, notebookhoz vagy tablethez kell csatlakoztatni. A készülék a BD-R / R DL, /BD-RE, BD-R TL / QL, DVD R /RW, DVD-RAM, és CD R / RW típusú korongok kezelésére képes. A mindössze kétszáz gramm súlyú termék 11,8 centiméter széles, 14,2 centiméter magas és mindössze 3,5 centiméter vastag. Azaz egy kifejezetten kicsi, könnyű kompakt eszközről van szó, amit gyakorlatilag bárhova magával vihet az ember

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr325530029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása