Jönnek a tv alá helyezhető, masszív, többcsatornás hangsugárzók

Komoly, 120 wattos maximális teljesítménnyel, és beépített mélynyomóval kecsegtet a mindössze 3,5 centiméter vastag, virtuális térhatású hangzás megteremtését támogató LG LAP340. 

lap340.jpg

Bár az ember azt gondolná, hogy sok újat már nem lehet mutatni a szórakoztatóelektronikában, főleg az otthoni audio eszközök szegmensében, mégis lehet még itt is meglepő dolgokat húzni. Az idei évben konkrétan egy új termékkategória bukkant fel ebben a szegmensben, hiszen megjelentek az első soundboardok vagy soundplate-k. Ezek az eszközök a soundbarokhoz (nem véletlen a név hasonlóság) hasonlóan elsősorban a televíziók hangzásának feljavítására szolgálnak. Tehát a házimozi rendszerektől eltérően nem komponensekből állnak, hanem egyetlen dobozból szól a zene.

lap3402.jpgA hangprojektoroktól viszont megkülönbözteti ezeket az eszközöket kialakításuk. Ugyanis azoktól eltérően nem hosszúkás virslikről van szó, hanem masszív, lapos téglatestekről, amelyek azt is kibírják, ha egy tévét pakolnak a tetejükre. Ennek értelemszerűen meg van az az előnye, hogy rengeteg hely spórolható meg ily módon, hiszen egy televízió talpa alá egyébként sem szoktunk semmi pakolászni. Az LG, mint az otthoni audio eszközök iparágának globálisan piacvezető gyártója nyilván nem engedheti meg magának, hogy lemaradjon egy pillanatra, ebben a szegmensben is a pionírok közé tartozik. A vállalat bejelentette, hogy piacra lép egy újabb ilyen eszközzel a LAP340 típusjelzésű modell személyében. A masszív fém készülékház azt is kibírja, ha egy 55 hüvelykes, 30 kilogramm súlyú tévét tesznek rá, és mindössze 3,5 centiméter vastag. 4.1 csatornás rendszerről van szó, azaz rendelkezik beépített mélynyomóval is. Maximális kimeneti teljesítménye 120 watt, ami egy áltagos szobába, lakásba, tehát egy olyan helyre, ahova ezeket a készülékeket szánják, tökéletesen elég. Az 500 eurós áron a boltokba kerülő, virtuális térhatású hangzás megteremtését biztosító készülék kezelését a mellé járó távirányító segíti elő és az előre programozott képi profilok sem hiányoznak belőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr365572517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása