Komplex, Blu-ray meghajtóval ellátott asztali eszköz a láthatáron

A Sharp BD-W550-ből a digitális tévé tunereket sem hagyták ki, sőt egy fél terabyte tárolókapacitású merevlemezt is építettek bele. 

bd-w550.jpg

A Sharp dolgai nem alakulnak túlságosan fényesen. A tévés iparágban az elmúlt években komoly piaci részesedést vesztettek, és a Blu-ray technológia következő evolúciós fázisának szánt BDXL (Blu-ray XL) névre eljárárás sem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Egyszerűen jelenleg még mindig annyival többe kerülnek a meghajtók és a lemezek, hogy a legtöbb nagy gyártó még mindig visszautasítja a BDXL használatát.
Mindenesetre a japán konszern a jelek szerint továbbra is bízik a technológiában. Legalábbis erre utal, hogy még a karácsonyi őrület előtt egy olyan asztali termékkel lépnek színre, amely támogatja az ilyen szabványú lemezek kezelését. Ebből fakadóan a BD-W550 típusjelzésű készülékből nem hiányzik az optikai meghajtó, amely az írtható, újraírható Blu-ray, DVD és CD lemezek kezelésére is képes. Ezen kívül építettek bele három digitális tévé tunert, amelyeknek köszönhetően biztosítja a digitális földfelszíni, kábel és műholdas adások vételét. Mivel a készülék a lemezek megírására is módot ad, ezért az ezeken beérkező műsor az ezüstkorongokra rögzíthető. Sőt, mivel ellátták fél terabyte, azaz 500 gigabyte tárolókapacitású integrált merevlemezzel is, amelyre szintén felvehetőek a programok, és képes együttműködni az USB porton keresztül csatlakoztatott külső winchesterrel, így egy időben akár több műsor felvétele is megoldott.

Rendelkezik saját médialejátszóval, amelyre a külső és belső merevlemezről, illetve a DLNA kompatibilitásnak köszönhetően a hálózatra kötött többi eszközről is eljuttathatóak a filmek, zeneszámok és képek. Nem hiányzik belőle az elektronikus programmagazin, továbbá a különféle internetes alkalmazások elérésére, illetve futtatására is képes az Aquos családba tartozó készülék. Ez eddig igen jól hangzik, az viszont már kevésbé, hogy 700 dollárt, azaz, mintegy 150 000 forintot kérnek el, ami ebben a termékcsaládban horribilisan magas összegnek számít beépített tv tuner, merevlemez, és BDXL támogatás ide vagy oda.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr855599502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása