Új Panasonic Blu-ray DVR készülékek akár 2 TB-os merevlemezzel

A Panasonic a napokban mutatta be a Diga márkanevet képviselő, kifejezetten a japán piacra szánt új DVR - Digital Video Recording - készülékcsaládját. Az új széria egészen pontosan hat készülékből - BW970, BW870, BW770, BW570, BR550 és BR670V - áll, a csúcsmodellként számontartott DMR-BW970 belsejébe 2 terabájtos merevlemez került. Ez a tárhely a gyártó állítása szerint 320 órányi MPEG-4 AVC/H.264 formátumú 12,9 Mbps bitrátájú videóanyag tárolására elegendő, ami így első ránézésre elég soknak tűnik. Ám mi van akkor, ha ez a tárhely betelik? Nos, aggodalomra semmi ok, a készülékek multi formátumú optikai egységgel vannak felvértezve, ami a normál és kétrétegű DVD-k mellett BD-R és BD-RE korongokat is ír.
 


A 230 gigabájtos HDD-vel felszerelt DMR-BR670V egyéb különlegessége, hogy egy VHS kazettákat fogadó rész is megtalálható benne, ami roppant egyszerűvé teszi a régi filmek lemezekre történő archiválását. Japánban amúgyis nagy hagyománya van a VHS-re történő rögzítésnek, a mai napig felhasználók milliói használják ezeket a kazettákat különböző műsorok, sorozatok rögzítésére.

A HDMI kimenettel és és SDHC kártyaolvasóval is felszerelt Diga Blu-ray felvevők boltokban való megjelenése szeptemberre várható.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr671275103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása