Külső Blu-ray olvasó az ASUS-tól

A mai napon megérkezett hozzánk az ASUS külső Blu-ray combo meghajtója, amit majd Mr. Ray fog komolyabb használat alá vetni. Az SBC-04D1S-U típusszámmal forgalomba hozott modell a gyártó első külső BD-egysége, mely legfeljebb 4,8-szoros sebességen képes olvasni a kék lézeres lemezeket. A régebbi formátumoknál azonban él az írás lehetősége is, az egyrétegű DVD-ket maximum nyolcszoros, a kétrétegű médiumokat négyszeres, míg a CD korongokat huszonnégyszeres sebességgel pörkölhetjük. Lemezcímkéző technológiákat sajnos nem támogat a meghajtó.

Jó hír viszont, hogy az üzembe helyezéséhez elegendő egy Y végű USB-kábel, mely nagy könnyebbséget jelent a noteszgépek felhasználóinak. Az egység hivatalosan Windows XP és Vista támogatással bír, gyorstesztem alapján azonban a Windows 7-tel sem fog összeveszni. A meghajtóhoz mellékelt programcsomag azonban lehetne frissebb, már csak azért is, mert a High-Def Suite részeként települő PowerDVD 7.3 az első indítás után rögtön egy patch-ért kiált, mely a Blu-ray filmek lejátszával kapcsolatos súlyos hibát javítja. Nincs különösebb bajom ezzel a verzióval, viszont a Cyberlink már a 9-es változatot kínálja, így talán a gyártónak is váltania kellene.

A mindössze 412 gramm tömegű eszközt tehát hamarosan Mr. Ray veszi kezelésbe. Már most felhívom a figyelmét a Light Blu-Tunerre, mellyel a vázra kihelyezett LED-ek fényerejét lehet állítani. Lefogadom, hogy jól el fog szórakozni ezzel a "feature"-rel.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr601291170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sly-1 2009.08.07. 19:40:49

Egesz jo, de nekem jobb van. :) Bar igaz nem kulso es nincs is rajta az a dizajn feny csik. :) Amugy en 8.x-as PowerDVD kaptam, de azzal is problemak voltak a filmek nezesenel. Nem hiszem el nincs semi ingyenes lejatszo program pc-re, ami fizetos, azzal meg csak problema van. :(

Zincsilla 2009.08.10. 22:54:41

Pedig pont a fénycsík a lényeg benne :))

süti beállítások módosítása