A világ első 12×-es Blu-ray íróját jelentette be a Pioneer

Körülbelül három héttel ezelőtt írtunk a Buffalo 10×-es írási sebességre képes Blu-ray meghajtóiról. Már abban a hírben is említettük a megfelelő nyersanyagok hiányát, mely miatt kellemetlen csúszásban vannak egymáshoz képest az egyes iparágak. Nos, most, hogy a Pioneer bejelentette a 12×-es íróját, így hatványozottan érvényes a probléma, így bár maga a hardver egyedinek számít jelenleg, megvételét nem igazán tudjuk ajánlani.

Ha viszont valaki már korábban is lojális viselkedést mutatott a márka irányába, és most szeretne egy új, minden létező lemezformátumot támogató belső meghajtót, a BDR-S05J-BK lehet számára az egyik legjobb választás. Persze csak akkor, ha a pénz nem számít, a megnevezett típus ugyanis körülbelül 77000 Ft-ba kerül, ha a dollárban megadott árat vesszük figyelembe. A hazai disztribúciós csatornák jóvoltából ez az összeg akár 90000 Ft környékére is megemelkedhet, amint átlépi határainkat a meghajtó.

A magyarországi megjelenés azonban még odébb van, egyelőre csak a japán piac örülhet a BDR-S05J-BK-nak. A SATA csatolófelülettel megáldott, 4 megabájtnyi gyorsítótárral felszerelt készülék a BD-R/R DL lemezeket 12×-es, a BD-RE/RE DL médiákat pedig 2×-es sebességen pörköli. A CD/DVD korongok esetén a maximális írási sebesség 40× és 16×. Az egyes lemezcimkéző technológiák támogatásáról sajnos nincs hírünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr251390687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása