Hamarosan indul többrészes sorozatunk: "Hogyan építs igényes házimozit?"

A házimozi kiépítése több annál, minthogy megveszünk egy nagy tévét és körberakjuk magunkat hangfalakkal, majd durr bele. Akik költöttek el már egy vagon pénzt házimozi rendszerre, aminek a végeredménye szörnyű lett, azok pontosan tudják miről beszélek. Nyilván mindenki a legjobbat szeretné kihozni a legkevesebb pénzből, ami nem lehetetlen, de szinte mindig muszáj valamilyen kompromisszumos megoldást találni.

Több részes sorozatomban sorra veszem, hogy milyen alapfeltételeknek kell teljesülnie ahhoz, hogy egyáltalán értelme legyen hozzákezdeni egy többhangszórós rendszer kiépítéséhez és ha belevágunk, akkor milyen típusú hangfalakat, erősítőt, kábeleket stb vásároljunk. Lesznek Ohmok, wattok, mm2-ek és minden, aminek ismerete feltétlenül szükséges ahhoz, hogy a kiadott pénzért cserébe megkapjuk a térhangzás valódi élményét.


Stay tuned...

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr751748155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reugen 2010.02.12. 13:27:56

Huhú
Izgatottan várom. Én sokat álmodozom egy ilyen házimoziról, 10 darab 120W-os hangszóró egy óriási vászon, projektor, erősítő, lejátszók és minden ami szemnek szájnak ingere.
Három okból kifolyólag marad ez csak álom: Pénz, pénz, pénz :D

Mr. Ray · http://bluray.blog.hu 2010.02.12. 13:32:13

Beza:) De nem is high-endről lesz itt szó, hanem az alapokról. Nem az lesz, hogy megmondom, hogy vedd meg ezt-azt darabonként 500 ezerért:)

reugen 2010.02.12. 15:18:52

@Mr. Ray: Persze, értem én. Érdekes is lenne, ha konkrétan megmondanád, hogy mit vegyünk, oszt mindenkinek ugyanúgy nézne ki a házimozija. :)

süti beállítások módosítása