Különlegesség az otthoni mozizásban: Cserélhető lencsés projektort mutattak be

Mi kell a tökéletes otthoni mozi élményhez? Egy jó hangrendszer, megfelelő forrás, azaz egy nagyfelbontású és nem utolsósorban jó film, illetve persze óriási, jó minőségű kép. Ez utóbbi megteremtésében segíthet az InFocus IN5318.

 
Európában és Magyarországon az InFocus márka gyakorlatilag ismeretlen, ami valahol érthető, hiszen a cég központja Portlandben található, szinte csak projektorokkal foglalkoznak, és azon belül is leginkább csak a drága, felsőkategóriás megoldásokkal. A most bemutatott IN5318 sem lesz egy tömegtermék, hiszen 6000 dollárba, azaz közel 1 300 000 forintba kerül. Egy ilyen céleszközt ilyen áron pedig csak az igazán tehetősek vásárolhatnak meg, nekik viszont lehet, hogy megéri a dolog. 
 
A készülék ugyanis amellett, hogy természetesen képes a Full HD felbontás megjelenítésére, lehetővé teszi a vetítőlencsék cseréjét. Így meglehetősen rugalmasan használható, hiszen rövid, standard és hosszú vetítési távolság is kiválasztható. Ráadásul egy kimondottan mobilis eszközöről van szó, ugyanis mindössze 4,5 kilogrammot nyom. Nem spórolták le róla a HDMI kimeneteket sem, azaz nincs akadálya, hogy bárki összekösse egy Blu-ray lejátszóval. Persze a legideálisabb megoldás egy Blu-ray házimozi rendszer, hiszen így a nagyfelbontású tartalom, és a penge megszólalás is megoldott. Fontos még kiemelni a projektor maximális fényerejét, ami 4000 ANSI Lumen. Ez egyrészt több, mint egy átlagos vetítő esetében, másrészt - és igazán ezért jelentős - ez már lehetővé teszi, hogy kevéssé ideális körülmények között, tehát világos irodában, előadóban vagy tárgyalóban is megfelelő képminőséget biztosítson. 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr303457938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása