Forradalmi újítás az LG-től: Beindult a hajlítható e-papír gyártása

Valószínűleg a szórakoztatóelektronika mellet az irodatechnika, illetve az oktatás világában is földrengésszerű változásokat hoz majd idővel a flexibilis elektronikus papír. 
 
 
A dél-koreai vállalat bejelentette, hogy elindította új elektronikus papírjának sorozatgyártását. Ebben eddig nem lenne semmi pláne, abban viszont annál inkább van, hogy az eszköz nagyjából negyven fokban hajlítható a fizikai sérülés veszélye nélkül. Ezt úgy sikerült elérni, hogy az általánosan használt üveget egy speciális, rugalmas műanyaglappal helyettesítették. Ennek összetételéről egyébként teljesen érthető módon nem árultak el pontos részleteket. A panel amellett, hogy hajlik, mint a nádszál, könyebb és vékonyabb kijelző legyártását biztosítja.  
 
Így egy olyan eszküzt sikerült előállítani, amely kevesebb, mint egy milliméter (egészen pontoan 0,7 mm) vastag, és mindössze tizennégy grammot nyom. Ráadásul a végeredményként kapott "kijelző" kevésbé sérülékeny, mint a hagyományos e-papír megoldások. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a gyártó álítása szerint egy másfél méteres zuhanást is gond nélkül kibír. Sőt állítólag még egy műanyag kalapáccsal is megpüfölgették, és azután se lett semmi baja. Ez pedig azért fontos, mert egyes felmérések szerint az e-könyv olvasó tulajdonosok egytizede már sikeresen lezúzta termékét, így viszont ez a szám jelentősen csökkenhet. A hat hüvelykes méretéhez kifejezetten nagy felbontás társul, hiszen a termék 1024x768 (XGA) képpont megjelenítésére képes. Egyelőre csak monokróm kijelzők gyártása megoldott, viszont a jövőben nyilván a színes hajlítható e-papírok is képbe jöhetnek. Mindenesetre úgy tűnik, az LG-nek nem kell attól tartania, hogy a nyakukon marad a cucc, hiszen a kínai cégek már bejelentették, hogy lestoppolták az első adagot. Ez pedig értelemszerűen azzal jár, hogy be is fogják építeni valamibe, és nyilvánvaló, hogy ezekből Európába is jut majd jópár darab. Valószínűleg a szórakoztatóelektronika mellet az irodatechnika, illetve az oktatás világában is földrengésszerű változásokat hoz majd idővel a flexibilis elektronikus papír. 

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr614348524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása