Jönnek fel az UHD tévék: idén már 2,5 millió értékesítésével számolnak az elemzők

Ez minden bizonnyal magával húzza majd a Blu-ray eladásokat, hiszen az online tékák többsége még nincs erre felkészülve, ha pedig a tévécsatornákon múlna, még mindig fekete-fehérben néznénk mindent.

LG-UHDTV.jpg

Az idei évben a szórakoztatóelektronikai iparág húzóneve az Ultra High Definition technológia, azaz a 3840x2160 képpont felbontású anyagok megjelenítését és lejátszását lehetővé tevő eszközök. Bár vannak már megvásárolható projektorok is, azért értelemszerűen a munka dandárját a televíziók fogják elvégezni.

Korábban sokan tamáskodóak voltak, miszerint ugyanaz lesz az UHD-val (azaz korábbi nevén 4K-val), mint amin a 3D keresztül ment. Azaz hiába a nagy szavak, az óriási elvárások, a felhasználók, legalábbis az első időszakban, teljesen elutasítják majd a technológiát. Azonban úgy tűnik ez esetben máshogy alakulnak majd a dolgok. A DisplaySearch, és a többi nagy piackutató cég előrejelzései szerint az idei évben körülbelül 2,6 millió Ultra High Definition kompatibilis televízió talál majd gazdára. Csak összehasonlításként: 2102-ben hatvanötezer ilyen típusú készüléket adtak el, tehát körülbelül negyvenszeres növekedésre számíthatunk.

A nagy robbanást azért az is elősegíti, hogy amíg tavaly mindössze két-három vállalat rendelkezett UHD felbontást kínáló modellel, addig ez a szám idén akár a húszat is elérheti. Ráadásul már négy (!) cég is foglalkozik ilyen típusú panelek előállításával, tehát a piaci résztvevők még válogatni is tudnak. A legbefolyásosabb szereplő a passzív-polarizációs 3D megoldást alkalmazó dél-koreai LG ezen a fronton de melléjük igen erősen zárkózik a tajvani AUO Optronics is. A növekvő eladások lökést adhatnak a Blu-ray eszközök értékesítésének is. Jelenleg ugyanis nincs nagyon más alternatíva, aminek a segítségével az ultra nagy felbontású tartalmak eljuttathatóak lennének a megjelenítő eszközökre. Az online videotékák ugyanis egyelőre még nem készültek fel erre a feladatra, a tévétársaságok pedig a legoptimistább becslések szerint is csak 2016 környékén kezdik majd meg az első ilyen típusú műsorok sugárzását. 

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr885141431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása