Hordozható Blu-ray és DVD íróval jelentkezett az Asus

A tajvani cég két kicsi, kompakt és olcsó eszközzel bizonyítja, hogy továbbra is komoly potenciált lát az optikai meghajtók, és a hozzá tartozó fizikai hordozók piacán.

theme.jpg

Internetes letöltések, Flash memóriára épülő pendriveok, illetve memóriakártyák ide vagy oda,a jó öreg optikai lemezeket még mindig nem lehet leírni. A hordozható elektronikai termékek egyik vezető fejlesztője és gyártója, az Asus például bejelentette, hogy két új eszközzel bővíti DVD, illetve Blu-ray író flottáját.

asus.jpgA dallamos SDRW-08D3S-U névre hallgató, csak DVD korongok kezelésére képes termék csupán 45 dollárba kerül. A felhasználónak nincs más tennivalója vele, mint csatlakoztatni egy USB porton keresztül a számítógéphez, és máris kezdheti a pörkölést. A kifejezetten dizájnos külsejű, rendkívül vékony (148 x 144 x 20 mm), két centiméter vastag készülék csak 335 grammot nyom, tehát tényleg egy mobilis darabról van szó. A használatát a grafikus kezelőfelület könnyíti meg, tehát a felhasználónak nincs más dolga, mint rábökni a megfelelő ikonra, és hátradölnie. A termék a DVD+/-R/+RW szabványok kezelését támogatja, és akár nyolcszoros írási sebesség elérésére is képes.


A másik modell, az SBE-06D2X-U típusjelzésű Blu-ray író sem egy bumfordi darab. 1,85 centiméteres vastagságához 15,7 centis magasság és 14 centiméteres hosszúság társul, súlya pedig csak 29 dekagramm! Fejletlenebb rokonához hasonlóan ez is egy USB 2.0 interfész segítségével csatlakoztatható a számítógéphez vagy notebookhoz, esetleg okostelefonhoz vagy tablethez. A grafikus kezelőfelület innen sem hiányzik, és arra is mód nyílik, hogy titkosítsuk a felírt állományokat. A termék a DVD és Blu-ray lemezek mellett a BDXL szabvány kezelését is támogatja. Azaz akár 128 gigabytenyi adat is felírható egy lemezre, ezen kívül akár 3D tartalmak is másolhatóak a segítségével. Az ára sem vészes, hiszen már 131 dollárért hazavihető

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr395288106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mychael 2013.05.20. 13:01:21

Nekem az utóbbi van meg, csak ajánlani tudom annak, aki számítógépen akar nézni Blu-Ray filmeket! ;)

süti beállítások módosítása