BDXL támogatású asztali Blu-ray lejátszó a láthatáron

Egy speciális tartó modulnak megfelelően akár függőleges állapotban is használható a Toshiba sokoldalú DBP-R500 elnevezésű termékve, viszont az is igaz, hogy rémesen sokba fog kerülni.

ts2.jpg

Egyelőre kicsit nyögvenyelősnek tűnik a hagyományos Blu-ray lemezek leváltására hivatott új generációs optikai meghajtókat és lemezeket használó BDXL technológia térhódítása. Ennek az eljárásnak az előnye, hogy minden korábbinál több adat, egészen pontosan akár 128 gigabyte, fér el egy átlagos CD méretű korongon. Viszont az is igaz, hogy egyelőre még drágább, mint a hagyományos Blu-ray szabvány, így hiába mutatták már be lassan öt éve, eddig egyelőre a várva várt áttörés elmaradt.

tos1.jpg
Mindenesetre azért vannak cégek, amelyek látják a fantáziát az ilyen jellegű eszközökben. Közéjük tartozik az a Toshiba is, amely a bejelentette, hogy egy újabb ilyen eszközt vet be a vásárlók kegyeiért vívott háborúban. A DBP-R5000 amellett, hogy biztosítja az összes jelenleg használatos lemezszabvány (BD-R / R DL, BD-RE/RE DL, BD-R XL, BD-RE XL. DVD-R / R DL, DVD-RW) biztosítja a korongok írását is. Sőt azt is lehetővé teszi, hogy a felhasználó az USB-n keresztül csatlakoztatott merevlemezén, pendrive-ján található anyagokat, sőt akár a rádugott videokamerán pihenő filmeket is egy lemezre másolja. Természetesen a 3D anyagok sem okoznak neki problémát, és az olyan nagyfelbontású, térhatású hangszabványokkal is elboldogul, mint a DTS-HD Master Audio vagy a Dolby True HD. A HDMI csatolóval is ellátott termék 24 centi széles, 20 centi mély és csupáncsak 3,3 centiméter vastag, súlya pedig mindössze 1,2 kilogramm. Ennek köszönhetően a felhasználónak módja nyílik arra, hogy függőlegesen tárolja, ehhez nem kell mást mennie, mint beleállítania a direkt e célra kialakított talpba. Ez mind szép és jó, viszont az ára hallatán biztos sokaknak keresztbe fog állni a szeme. A termékért ugyanis 65 000 forintnak megfelelő japán jent kérnek el. Ezért az árért pedig lassan már két darab mindent tudó 3D kompatibilis, Smart rendszerrel megtámogatott hagyományos asztali Blu-ray eszköz is megvásárolható.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr505357600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evil demon satan devil 2013.06.13. 23:25:54

a 65000 pénz nem elírás?
annyiért ingyen van a cucc, ha tényleg van benne író is :)
1 óriási hibája van: gusztustalan igénytelen, igazi dizájncenterbe való formája van, csakúgy, mint a bd-játékosok 99 %-ának napjainkban
sztem aki nem csak oda akarja kúrni a tv mellé a játékost, hanem be szeretné "építeni" a toronyba(a többi komponens közé), az rá se néz ezekre
pedig a gép minden pénzt megérne, de rettenetesen csúnya

_KEK_ 2013.06.15. 13:42:03

@fordán tamás: Hát a külföldi árakat vettem alapul, azok értelmében ennyi jött ki.

süti beállítások módosítása