Magyarországra érkezett a világ első LG CURVED OLED TV-je

Az LG Electronics Magyarországon is bemutatta a világ első ívelt kijelzős OLED tévékészülékét, az LG CURVED OLED TV-t. A lágyan ívelt, IMAX-szerű képernyővel rendelkező 55EA980V mind technológiailag, mind dizájn szempontjából forradalmi újítást jelent az iparágban. A mindössze 4,3 mm vékony mérnöki remekművet olyan, minden ízében kifinomult és innovatív részletek teszik teljessé, mint a szénszállal erősített hátlap, vagy az átlátszó Crystal Stand állványba épített, ugyancsak átlátszó hangszórók. Az LG ezen felül bővítette ULTRA HD termékpalettáját is, egy 164 cm-es (65”) és egy 139 cm-es (55”) képátlójú modellel.

oled_2.jpg


"A világ első ívelt OLED TV-jének magyarországi bevezetése hatalmas lehetőség számunkra, hogy a hazai piacon is megmutassuk a felhasználóinknak az LG fejlesztés iránti elkötelezettségét. Míg az ULTRA HD TV a felbontás terén, a CURVED OLED TV a tévétechnológiában és a formatervezésben képvisel jelentős mérföldkövet — mondta el Chan Lee, az LG Electronics Magyar Kft. regionális szórakoztatóelektronikai értékesítési vezetője. — Annak ellenére, hogy összességében stagnál a kereslet a globális televíziópiacon, várakozásaink szerint mind az OLED, mind pedig az ULTRA HD szegmensben gyors bővülés várható a következő években. 2015-re a televíziópiac 1-3%-át az OLED technológiájú televíziók teszik majd ki, amelyek harmadát előrejelzéseink szerint Európában és a Független Államok Közösségében értékesítik majd. Az ULTRA HD technológia esetében pedig még erőteljesebb bővülést várunk az elkövetkező két évre.”— tette hozzá.

oledoldal.jpgAz egyenes vonal ember alkotta forma, amely nem jellemző a természetben. A technológia követelte meg a létrejöttét, nélküle ugyanis elképzelhetetlen lett volna összetett szerkezetek megalkotása, az ipari fejlődés, vagy a tömeggyártás. A technológiai fejlődés iránya mára azonban éppen ellentétes ezzel, hiszen a természetes, ívelt formákat emeli be a csúcstechnológiás kijelzők világába. Az LG öt éven át tartó folyamatos fejlesztés eredményeként alkotta meg a világ első ívelt kijelzős tévéjét. A CURVED OLED TV kijelzőjének alakját az emberi szemet tanulmányozva tervezték meg, nem engedve abból a célkitűzésből, hogy az emberi látáshoz leginkább igazodó, tökéletes vizuális élményt teremtsenek. A nagyközönség először a 2013-as CES-en láthatta az LG futurisztikus csúcskészülékét, amely mostanra már a magyar piacon is elérhető.

A hajlított kijelző előnyei

A CURVED OLED TV lágyan ívelt kijelzőjének hála a képernyő minden egyes pontja azonos távolságra helyezkedik el a néző szemétől, kiküszöbölve a széleknél tapasztalható torzulást és a kép részletgazdagságának csökkenését. Az ívelt forma ezáltal egy teljesen új és egyedi képélményt hoz létre a betekintési szögtől függetlenül. A forradalmian új kialakítás a két és a háromdimenziós tartalmaknál egyaránt érezteti pozitív hatását. A különleges formájú készülékhez egyedi állvány is tartozik, így a CURVED OLED ívelt kijelzője egy lágyan ívelt állványban folytatódik. A légiesen áttetsző Crystal Stand állvány azt az érzetet kelti, hogy a képernyő a levegőben lebeg. Ezt az illúziót az állványba szerelt hangszórók sem törik meg, hiszen a világ első ívelt tévéje büszkélkedhet a világ első tévébe szerelt átlátszó hangsugárzóival is. A kivételesen vékony, kerámiaszálas és áttetsző Clear Speaker audioegységek lenyűgözően tiszta és részletgazdag hangélményt társítanak a páratlan vizuális élményhez. Az LG CURVED TV minden részletében visszaköszön a futurisztikus megjelnés és a prémium minőség. Erről tanúskodik az egész kijelző hátlapját adó, szénszállal erősített műanyag burkolat (CFRP) is, aminek a pillekönnyű, 17 kg-os súly is köszönhető.

egyutt.JPG

Technológia az ív mögött

Az OLED kijelző sajátossága, hogy nincs szükség háttér-megvilágításra, hanem maguk a pixelek bocsátanak ki fényt, teljesen más módon állítva elő a képet, mint a hagyományos megjelenítők. Ez amellett, hogy gyakorlatilag nullára csökkenti a reakcióidőt, és papírvékony kialakítást engedélyez, lehetővé teszi a képernyő meghajlítását is. Mindez élénk és élethű színekben pompázó páratlan képminőséggel társul, hála az LG szabadalmaztatott WRGB technológiájának. Az LG egyedülálló, 4-színű pixelre épülő megoldása a hagyományos piros, zöld és kék (RGB) pixelek mellett egy fehér alpixelt is használ a tökéletes színhatás eléréséhez. A 138 cm (55”) átmérőjű CURVED OLED TV végtelen kontrasztarányra képes, amely a környezet fényerejétől és a látószögtől függetlenül gondoskodik az optimális kontrasztról. Az i-re a pontot az LG különleges színfinomító Color Refiner funkciója teszi fel, amely a tökéletes tónusokért felel.

Az LG csúcskészüléke természetesen a legmodernebb Smart felülettel és polarizált háromdimenziós képalkotással szolgálja a felhasználók minél magasabb szintű és minél sokrétűbb szórakoztatását. A készülék gördülékeny és innovatív vezérlését a legújabb generációs, mozgásérzékelős Magic Remote távirányító szavatolja.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr555636647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.