Rendezőklónok - Farkas - Blu-ray teszt

FILMKRITIKA: Cseri Dániel
BD TESZT: Oblath Ádám

Film

James Mangold rendező különös figura. Kicsit olyan, mint Brian De Palma, elvileg zseniális filmes, ugyanakkor a gyakorlatban időnként önmagát cáfolja, de az is lehet, hogy kettő van belőle. Az egyik, az eredeti (legyen Mangold 01) a kifejezetten jó, a másik, a klón (legyen Mangold 02) a kifejezetten gyenge filmjeit készíti. (Ki tudja, hol tart az amerikai emberklónozási program, amelyben filmrendezők a kísérleti személyek, ami azért jó, mert hatalmas mennyiségű tesztalanytól van visszacsatolás – közvetve – arról, hogyan is funkcionál a klón, ugyebár.) Mangold anno a Copland című, sztárokat felvonultató, ám mégis visszafogott, erőteljes atmoszférájú zsarufilmmel robbant be a köztudatba egy, a pályája kezdetét jelző, átlagos romantikus komédiát követően. A Copland sikere után jött a szintén jól sikerült Észvesztő, ahol Angelina Jolie, nyomokban bár, de színésznői képességekről tett tanúbizonyságot Winona Ryderrel együtt. Aztán jött a Kate és Leopold című kedves limonádé, amelyben először dolgozott együtt Hugh Jackmannel. Az Azonosság delejesen jól sikerült pszichothriller lett, A nyughatatlan pedig bravúros életrajzi dráma Johnny Cash önmagával, az alkohollal és a drogokkal vívott küzdelméről, a siker erőterében egy elsöprő erejű szerelemmel bonyolítva. A western műfajának újraélesztésére tett sikeres kísérlet volt a Ben Wade és a farmer remake-bravúrja a Börtönvonat Yumába, mellyel Mangold bebizonyította, hogy szinte minden műfajban megállja a helyét.

15.jpg

Most olvasd tovább »

Vastag volt a gázsi - Red 2. Blu-ray teszt

FILMKRITIKA: Cseri Dániel
BD TESZT: Oblath Ádám

Film

Robert Schwentke a RED című nyugdíjas-akcióvígjátékkal nagyot dobott. Egy viszonylag szórakoztató, korrekt akciójelenetekkel telepakolt bő másfél órát lehetett végigrötyögni, és a pazar szereposztást jelentő világsztárok láthatóan élvezettel mentek át debilbe. (Erről lentebb még később lesz szó a második rész vonatkozásában, ám majd semmi jóra nem lehet számítani, csakúgy, ahogy a film megtekintése kapcsán sem.) A folytatás evidens volt a bevételek tükrében. Schwentke éppen nem ért rá, mert a tragikusan rosszul sikeredett R.I.P.D. – Szellemzsarukat forgatta, ezért Dean Parisot huppant bele a rendezői székbe. Parisot alapjában véve ért a vígjátékhoz, jó példa erre a Galaxy Quest – Galaktitkos küldetés, valamint a Dick és Jane trükkjei. Most azonban nem jöttek össze azok, amiknek össze kellett volna jönniük.

01.jpg

Most olvasd tovább »

LG CM3430: A lapos torony

A mikro hifik új generációját képviseli ez a beépített mélynyomóval rendelkező eszköz. Kipróbáltuk, hogy mennyire működik jól a beépített CD meghajtó, a beépített médialejátszó, a Bluetooth és Airplay vezeték nélküli adatátvitel, és persze azt is, hogy mennyire dörren meg a masina.

nyito_2.jpg

Most olvasd tovább »

Senkit sem érdeklő problémák - Kick-Ass 2. - Blu-ray teszt

FILMKRITIKA és BD TESZT: Oblath Ádám

Film

A képregényfilm mint olyan, ma már külön műfaj. Egyre gyakrabban csapnak le vadonatúj ötletekre, és bátrabban mennek el formabontó irányokba. Annak idején a Kick-Ass első része az újdonság erejével hatott, mert a főhős valóban egy lúzer volt, fröcsögött a vér rendesen, és bizony a káromkodásokat sem fogták vissza. Egy valódibb világot mutattak, és az az igazság, hogy jól tették.

002.jpg

Most olvasd tovább »

A kor szelleméhez méltóan - Tűzgyűrű Blu-ray teszt

FILMKRITIKA: Cseri Dániel

BLU RAY TESZT: Oblath Ádám

Film

Kutyuljuk össze a Godzillát, a Transformers-szériát és a Cloverfieldet: a képlet végeredménye a Tűzgyűrű lesz. Emmerich Godzillájából a folyamatosan zuhogó esőben az óceánból felbukkanó veszedelem, illetve Michael Bay bugyuta látványorgiáiból az óriásrobotos tombolás már-már túlszárnyalva kerül terítékre, a Cloverfield kapcsán pedig a dramaturgiai és látványtervezési megoldások kapcsán lehet déja vu érzésünk Guillermo Del Toro kétórás őrjöngésének megtekintése közben. Merthogy Del Toro most kiéli magát. A Hellboy-filmek kapcsán már érezhető volt, hogy a nem éppen sovány és arcszőrzet nélküli mester szereti a pusztítást, nagyjából reális keretek között persze. Ez köszön vissza most is. No persze Del Toro barátunk sem szemléli teljesen a realitás talaján a dolgokat, ám még mindig hihetőbb mindaz, amit látunk, mint a Hasbro gigantikusra növelt robotjainak városromboló átváltozás-kakofón tombolása esetében.

004.jpg

Most olvasd tovább »

266 centiméteres, ívelt ULTRA HD televíziót mutat be az LG

Az LG első CURVED ULTRA HD televíziója kivételes, 21:9-es képaránnyal és lélegzetelállító képminőséggel rendelkezik

105UB9.jpg

Most olvasd tovább »

LG LAP340: (R)evolúció az otthoni hangeszközök terén


Vajon működőképes lehet egy olyan audio rendszer, amely nem hogy képes egy televíziót megtartani a hátán, hanem direkt, hogy erre tervezték? Hogy szól? Beválhat? Van értelme? Egy teljesen új, forradalmi elgondolásból született otthoni hangkeltő eszköz, a LAP340 tesztje.

image.jpg

Most olvasd tovább »

A tervek szerint a jövőben olyan rendszerrel egészítik ki az LG smart tévéket, amely lehetővé teszi, hogy egy időben több játékos szórakozhasson egy időben ugyanazon a tévén.alljoyn_4.jpg

Most olvasd tovább »

Érkezőben a tetszés szerint hajlítható televíziók!

Nagyon úgy tűnik, hogy év elején bemutatják a világ első olyan tévéit, amelyeket a néző egy gombnyomással kiegyenesíthet, vagy behajlíthat.


LG55EA980Wv42.jpg

Most olvasd tovább »

Különleges Bluetooth fülhallgató a láthatáron

Az LG Tone Ultra egy nyakpánt és a hagyományos fülhallatók egyedi, díjazott szerelemgyermeke, amelyre vezeték nélküli adatátviteli technológiák használatával is eljuttathatóak az audio tartalmak.


LG-Tone-Ultra2.jpg

Most olvasd tovább »

Az arany középút: LG 640S LCD tv teszt (2. rész)

Az első részben a képminőség, a hangzás, a dizájn és a kezelés került szóba, most jöjjön a digitális tévézés, a médialejátszó, az internetes tartalmak, az extrák és persze az elmaradhatatlan értékelés.

izoeppel.jpg

Most olvasd tovább »

Az arany középút: LG 640S LCD tv teszt

Hogy működik a smart rendszer és a beépített médialejátszó? Mi a helyzet a 3D tartalmak megjelenítésével és a különféle internetes tartalmakkal? És a legfontosabb: A kép minősége rendben van? Most fény derül mindenre!


szembol.jpg

Most olvasd tovább »

Újabb Ultra HD tévék érkeztek a magyarországi boltokba


Egy 55 és egy 65 hüvelyk képátlójú, a Full HD felbontás négyszeresét kínáló prémium kategóriás televízióval bővíti kínálatát az LG.


LA970_2.jpg

Most olvasd tovább »

Magyarországra érkezett a világ első LG CURVED OLED TV-je

Az LG Electronics Magyarországon is bemutatta a világ első ívelt kijelzős OLED tévékészülékét, az LG CURVED OLED TV-t. A lágyan ívelt, IMAX-szerű képernyővel rendelkező 55EA980V mind technológiailag, mind dizájn szempontjából forradalmi újítást jelent az iparágban. A mindössze 4,3 mm vékony mérnöki remekművet olyan, minden ízében kifinomult és innovatív részletek teszik teljessé, mint a szénszállal erősített hátlap, vagy az átlátszó Crystal Stand állványba épített, ugyancsak átlátszó hangszórók. Az LG ezen felül bővítette ULTRA HD termékpalettáját is, egy 164 cm-es (65”) és egy 139 cm-es (55”) képátlójú modellel.

oled_2.jpg

Most olvasd tovább »

A BBC saját 4K természetfilm sorozatot forgat

Az angol tartalomszolgáltató szokásához híven komolyan veszi a közszolgálatiságot, és a jelek szerint eltökélt az Ultra High Definition befuttatásában. 


bbc.jpeg

Most olvasd tovább »

Nem tűnnek el a plazma tévék


Bár a technológia első számú képviselője kivonul az iparágból, azért maradnak még a boltok polcain plazma televíziók az LG jóvoltából. plaz.jpg


Jóideje pletykálták már, hogy a Panasonic, amely egy évtizede letette a voksát a plazma képalkotási eljárás mellett végül a gazdasági nehézségek hatására arra kényszerül, hogy kivonuljon az üzletágból. De mivel a technológia legnagyobb támogatójáról volt szó, ezért ez azért sokáig elképzelhetetlennek tűnt. Azonban a japán konszern nem is olyan régen bejelentette, hogy kénytelenek meghátrálni, azaz feladni a fejlesztést és a gyártást. Ezután benne volt a pakliban, hogy a plazma szegmensben állva maradt két versenyző, az LG és a Samsung is leteszi a lantot, hiszen e cégek életében az ilyen tévék hosszú évek óta bevallottan csak kiegészítő szerepet játszanak a LED háttérvilágítású LCD készülékek mellett.

Azonban szó sincs erről. Az LG magyarországi képviselete ugyanis megerősítette, hogy nem állítják le a fejlesztést és a gyártást, azaz a plazma tévék 2014-ben is megtalálhatóak lesznek a cég kínálatában. Ez egyben azt is jelenti, hogy nyilván még mindig komoly érdeklődés mutatkozik az ilyen jellegű termékek iránt, ami nem is meglepő, hiszen a technológiának még mindig sok rajongója akad világszerte éppúgy, mint hazánkban.

Nagy teljesítményű, Miracast támogatású hangprojektor érkezik hamarosan

Tény, hogy sokat tud, de sajnos kegyetlenül drága is lesz a karácsonyfák alá pozícionált Pioneer SBX-N700 soundbar. 

sbx-n700_k.jpg

Most olvasd tovább »

Hordozható tévé és Blu-ray lejátszó a láthatáron

A 3D tartalmak kezelésével is megbirkózik a 10,1 hüvelykes, tévéadások megjelenítésre is képes ketyere. 

bdp-z1.jpg

Most olvasd tovább »

Viszlát Panasonic plazma tévék

A plazma technológia elsőszámú támogatója a gazdasági nehézségek hatására feladja az évek során kiépített pozícióit, és elhagyja az iparágat. 


Panasonic_ZT60_plazma_TVk.jpg

Most olvasd tovább »

Itt van újra - Az acélember Blu-ray teszt

FILMKRITIKA: Cseri Dániel

BD TESZT: Oblath Ádám

Film

Az acélember zanzája nagyjából ennyi lehetne: Superman izmos és szimpi, a kryptoni származása titkát leleplező szíve hölgyét sokszor megmenti, illetve a bolygónkon kolóniát létrehozni kívánó Zod tábornokot lenyomja, de nagyon. Különlegessége nem holmi pókcsípésből vagy sugárzásból fakad, hanem így született és jött ide közénk. Richard Donner anno immár klasszikussá érett mozgóképpé formálva keltette életre a képregényhőst. Christopher Reeve nyomdokaiba most Henry Cavill (kicsoda?) lépett,

FILMKEPsupermantankokelott.jpg

Most olvasd tovább »

Komplex, Blu-ray meghajtóval ellátott asztali eszköz a láthatáron

A Sharp BD-W550-ből a digitális tévé tunereket sem hagyták ki, sőt egy fél terabyte tárolókapacitású merevlemezt is építettek bele. 

bd-w550.jpg

Most olvasd tovább »

Mesék gyerekeknek és felnőtteknek – Novemberi Blu-ray megjelenések

Select Video

Az októberi négy megjelenés után kicsit szerényebb a kiadó novemberi listája, mindössze két megjelenés szerepel rajta, igaz, ezek között van az év egyik legnagyobb mozis sikere is. A Gru 2 ugyanis igencsak jól muzsikált a hazai mozikban, a célközönség kétségkívül odavolt a filmért, így valószínűleg a BD is jól fog fogyni. A kiváló képminőség és a mozis magyar szinkron mellett erről magyar feliratos kisfilmek is gondoskodnak majd extraként.

szellemzsaruk.jpg

Most olvasd tovább »

Újabb „5 év garancia” kampány indul az LG Personal TV-ire


Az LG Electronics Personal TV* néven ismert, tévé tunerrel felszerelt monitorai most egy hónapos kampány keretében megnövelt garanciaidőt kapnak. A gyártó, Personal TV-ihez öt év garanciát nyújt, az általános három év helyett. A kampány a 2013. október 14. és 2013. november 24. között megvásárolt prémium kategóriás LG Personal TV-kre vonatkozik. A garancia a teljes idő alatt ingyenes javítást és alkatrészellátást is magában foglal.

monitor_kep.jpg

Most olvasd tovább »

süti beállítások módosítása