3+1 lejátszó a Pioneer kínálatában

Az őszi CEDIA kiállításon mutatta be új asztali 3D BD lejátszóit a japán gyártó, ám az csak most nyert megerősítést, hogy a készülékeket biztosan viszontláthatjuk a boltok polcain. A három új lejátszó a Pioneer BDP-430, BDP-41D Elite és BDP-43FD Elite. A három lejátszóban az alapszolgáltatásokon felül közös tulajdonság, hogy HDMI 1.4a bemenettel rendelkeznek, támogatják az internetes streameket (országonként eltérő szolgáltatókon keresztül) és médiaszerverként működnek, ami távirányítható az iPhone és iPad kompatibilis iControlAV alkalmazással -- mely ráadásul ingyenesen elérhető. A streamek továbbítása és médiaszerver funkciók a készülék Ethernet portján keresztül használhatók ki, de a vezeték nélküli adattovábbítás sem ismeretlen fogalom a Pioneer lejátszók számára, ám ehhez a készülékkel kompatibilis USB Wi-Fi adapterekre lesz szükség -- a BDP-43FD Elite dobozába ezt gyárilag csomagolják, a többihez viszont meg kell vásárolnunk.


Apropó Elite változatok. Az Elite névvel fémjelzett lejátszók háza több szempontból megerősített konstrukció, ezáltal jobban szűrik az interferenciákat és csökkenti a mechanikai vibrációkat, amiből kifolyólag stabilabb lejátszást és halkabb működést tesz lehetővé.

Alapszolgáltatás a DVD-k képminőség javítására szolgáló PureCinema, továbbá a 36-Bit Deep Color, valamint a "jittermentes" lejátszásért felelős PQLS -- no és természetesen a szokásos DTS-HD, Dolby TrueHD dekódolás.

Az igazi újdonság a várva-várt Continue Mode, aminek hála a lemezek lejátszását pontosan onnan folytathatjuk, ahol korábban megszakítottuk. Ezt eddig nem tehettük meg hanem a teljes lemezt újra be kellett olvasni és,

a: a bekapcsolást követően babrálni a menüben, utána a megfelelő fejezethez léptetni, majd onnan folytatni a lejátszást,

b: használtuk a Bookmark funkciót, de ehhez ugyanúgy be kellett olvasni a lemezt.

A Pioneer lejátszók Continue módja ezt a procedúrát alaposan lerövidíti, ehhez azonban az kell, hogy a megszakítás a távirányítón az erre specializált gombbal történjen, de ez nem túl nagy áldozat.

Az asztali lejátszók ára $299, $399 és $499 kóstál.


És akkor jöjjön a +1, mely egy PC-s egységet takar. A SATA csatolófelületű BDR-206MBK típusjelű ODD segítségével a felhasználók Windows alapú gépeken írhatják és olvashatják a BD-R XL, a háromrétegű BD-RE XL (100GB) illetve négyrétegű BD-R XL (128GB) lemezeket. Természetesen a meghajtó boldogul a CD, DVD és hagyományos BD lemezekkel, legyen szó olvasásról vagy írásról. A meghajtó ára $199, amiért nem csak a meghajtót, hanem egy Cyberlink szoftvert és egy 100 gigabájtos BD-R XL is találunk a dobozban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr182544637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása