Oda csap, ahova „köll”! – InterCom 2012 Februári Blu-ray megjelenések

Az InterCom februári kínálatában négy cím szerepel. Kettő film sikerrel szerepelt ezek közül a mozikban, kettő pedig a filmszínházakat elkerülve egyből a házimozis piacon debütál.

 
A robotos filmek a Transformers mozik óta reneszánszukat élik. Ahogy régen a biztos sikerhez kutya meg gyerek kellett, most már a háziállatokat lassan felváltják a cuki és kevésbé cuki robotok. A gyakorlatilag a Túl a csúcson robotos remake-jének is nevezhető Vasököl-ben ennek megfelelően azt láthatjuk, hogy Hugh Jackman (X-men filmek) egy esélytelennek tartott, a szeméttelepről fia által összekukázott robotot küld harcba egy olyan versenyen, ahol emberek által irányított gépek küzdenek meg egymással.
 
 
„Az idő pénz” tartja a jól ismert mondás, így talán nem is annyira meglepő, hogy Andrew Niccol (Fegyvernepper, Gattaca) filmje, a Lopott idő egy olyan világban játszódik, ahol az emberek nem pénzt, hanem időt kapnak fizetés gyanánt. Mindenki csak 25 éves koráig öregszik, utána viszont minden egyes percért keményen meg kell dolgoznia. A társadalmi igazságtalanság persze itt sem ismeretlen, hiszen van aki több száz évig élhetne, van aki viszont azt se tudja, hogy arra lesz-e elég ideje, hogy másnap felébredjen. Ebben a helyzetben jut tekintélyes mennyiségű időhöz egy Will (Justin Timberlake – Barátság extrákkal, Rossz tanár), amire azonban mások is szemet vetnek…
 
 
A mozikat elkerülve, egyből BD-n érkezik Sam Peckinpah klasszikusának, a Szalmakutyák-nak a remake-je, melyben egy tipikus városi házaspár költözik le a nyugalom érdekében vidékre, de hamarosan összetűzésbe keverednek a más értékrend szerint élő helyiekkel, ami egyre eldurvuló, végül már életre-halálra zajló összecsapásokhoz vezet.
Aki ennél egy kicsit könnyedebb filmre vágyik, annak a Zombieland rendezőjének új filmjét, a 30 perc vagy annyi se című akcióvígjátékot ajánljuk, amelyben egy lúzer pizzafutár (Jesse Eisenberg – Zombieland, A közösségi háló) kerül nehéz helyzetbe, amikor egy bombát erősítenek testére, és arra próbálják kényszeríteni, hogy raboljon ki egy bankot.
 
Megjelenés:
 
2012-02-08:    Szalmakutyák
2012-02-15:    30 perc vagy annyi se
2012-02-22:    Vasököl
2012-02-29:    Lopott idő
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr503537035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása