Éledezik a BDXL szabvány

A Buffalo bejelentette, hogy egy BDXL technológiát támogató Blu-ray írót dob piacra a BRXL-14U3 személyében. 
 
 
A Blu-ray eljárás új generációját képviselő BDXL szabvány 2009-ben bukkant fel a Sharp fejlesztő mérnökeinek jóvoltából, de eddig túlzás lenne azt állítani, hogy átütő sikert értek volna el vele a piacon. Viszont úgy tűnik 2012-re megérett a világ arra, hogy befogadja az okosságot. Tehát egyre több beszerelhető, illetve külső optikai meghajtó támogatja ezt a formátumot. Sőt úgy tűnik, hogy az asztali, médialejátszóval, Smart rendszerekkel kombinált eszközöket is kezdi meghódítani. 
 
Mindenesetre a Buffalo már nem egyszer tanújelét adta, hogy elkötelezett támogatója a technológiának. Így az nem is meglepő, hogy ismét egy kompatibilis termékkel álltak elő. A dallamos nevű BRXL-14U3 maximális írási sebessége BD-R típusú lemezek esetén tizennégyszeres. Képes a 3D anyagok felégetésére is, emellett természetesen elboldogul a hagyományos CD lemezekkel, illetve DVD-kkel is. Támogatja az USB 3.0 adatátviteli eljárást, ami a korábbinál nagyobb sebesség elérését teszi lehetővé. Az ára viszont brutális lesz, hiszen sokkal többe fog kerülni, mint egy "konzervatív" külső Blu-ray meghajtó. Az e hónapban a boltokba kerülő (első körben csak Japánban lehet majd megvenni) termékért ugyanis 270 dollárt kérnek majd el. 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr944384587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása