A BBC saját 4K természetfilm sorozatot forgat

Az angol tartalomszolgáltató szokásához híven komolyan veszi a közszolgálatiságot, és a jelek szerint eltökélt az Ultra High Definition befuttatásában. 


bbc.jpeg


A BBC minden közszolgálati médium számára, a mérce, az etalon, az origó, az a pont amihez igazodni kell, vagy igazodni kellene. Az angol tartalomszolgáltató intézet mindig is nagy figyelmet fordított az új művészeti irányzatok, zenei stílusok, előadók, művészek bemutatása mellett az új technológiák elterjesztésében is. Elsők között voltak, akik nagyfelbontású televízióadásokat kezdtek sugározni, és a háromdimenziós tévéműsorokkal is a pionírok között kezdtek foglalkozni.

Sejteni lehetett, hogy az Ultra High Definition felbontású anyagok esetén sem változtatnak a hozzáállásukon, és ezt folyamatosan alá is támasztják. A BBC már korábban is közvetített néhány 4K teniszmérkőzést a wimbledoni tornáról, sőt futballmeccsekkel is kísérleteztek már. Ezek után nem is meglepő, hogy bejelentették: Saját, Ultra High Definition televízióműsoron dolgoznak. Egészen pontosan egy hat részből álló természetfilm szériáról van szó, amelynek felvételéhez a másodpercenkénti 150 képkockás rögzítési sebességű módot is támogató RED Epic kamerákkal használják majd. Ez csak azért meglepő egy kicsit, mert korábban a Sony által kifejlesztett és gyártott készülékeket részesítették előnyben. Sok részletet ezen kívül még nem árultak el, így például azt sem lehet tudni, hogy mikor kezdik meg a 3840 x 2160 képpont felbontású adások sugárzását.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr645633490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása