Hordozható tévé és Blu-ray lejátszó a láthatáron

A 3D tartalmak kezelésével is megbirkózik a 10,1 hüvelykes, tévéadások megjelenítésre is képes ketyere. 

bdp-z1.jpg


A hordozható DVD- és Blu-ray lejátszóknak valamiért sosem sikerült elérniük azt az áttörést, amelyet a gyártó cégek vártak tőlük. Ebben nyilván nagy felelőssége van a tableteknek, okostelefonoknak és notebookoknak, amelyek képesek az ilyen jellegű feladatok kiváltására. Mindenesetre ez nem tántorítja el azokat a vállalatokat, amelyek továbbra is látnak fantáziát ezekben termékekben. Közéjük tartozik a Blu-ray eljárás ősatyja, a japán Sony is, amelye bejelentette, hogy még a karácsony előtti diliház előtt a boltokba küldi új készülékét, a BDP-Z1 névre keresztelt modellt.


bdpz12.jpgA 10,1 hüvelykes LED háttérvilágítású LCD kijelzőjének felbontása "csak" 1366 x 768 képpont, azaz a Full HD felbontást el lehet felejteni. De csak akkor, ha valaki ezen az eszközön szeretné megnézni a filmeket, hiszen egy kompatibilis televízióhoz vagy projektorhoz csatlakoztatva már elérhető ez a részletesség is. A készülék integrált optikai meghajtója a BDXL szabványt leszámítva az összes jelenleg is használatos gyári, írt és újraírt Blu-ray, DVD, és CD formátum kezelését támogatja. Magyarul elméletben lejátszhatóak rajta az ilyen típusú korongok. Sőt, még a háromdimenziós filmek lejátszására is képes, igaz ennek már végképp csak akkor van értelme, ha egy 3D eszközre dugják, hiszen a saját képernyője az ilyen típusú audiovizuális tartalmakkal nem boldogul. Rendelkezik saját, előre telepített médialejátszó alkalmazással is, amely az MPEG-1/2, MPEG-4 AVC/H.264, WMV vagy AVCHD videók mellett a JPG kiterjesztésű képfile-ok megjelenítése mellett, az MP3, WMA, illetve AAC formátumú zeneszámok, audio anyagok megszólaltatását biztosítja.Ellátták digitális tv tunerekkel is, így képes a digitális földfelszíni adások vételére, azaz tehát tévézni is lehet a segítségével. Emellett az ehhez kapcsolódó szolgáltatások, tehát a beépített elektronikus tévéújság, illetve a műsorok csatlakoztatott merevlemezen történő rögzítésének lehetősége sem hiányoznak belőle. Ellátták két darab kis teljesítményű hangsugárzóval is, akkumulátora öt és fél órányi működésre elegendő energiát biztosít számára. Ez nem hangzik rosszul, viszont az 500 dolláros, azaz kb. 110 000 forintos ár azt sejteti, hogy egy darabig ebből a hordozhat Blu-ray eszközből sem lesz tömegcikk.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr895615966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása