Nem tűnnek el a plazma tévék


Bár a technológia első számú képviselője kivonul az iparágból, azért maradnak még a boltok polcain plazma televíziók az LG jóvoltából. plaz.jpg


Jóideje pletykálták már, hogy a Panasonic, amely egy évtizede letette a voksát a plazma képalkotási eljárás mellett végül a gazdasági nehézségek hatására arra kényszerül, hogy kivonuljon az üzletágból. De mivel a technológia legnagyobb támogatójáról volt szó, ezért ez azért sokáig elképzelhetetlennek tűnt. Azonban a japán konszern nem is olyan régen bejelentette, hogy kénytelenek meghátrálni, azaz feladni a fejlesztést és a gyártást. Ezután benne volt a pakliban, hogy a plazma szegmensben állva maradt két versenyző, az LG és a Samsung is leteszi a lantot, hiszen e cégek életében az ilyen tévék hosszú évek óta bevallottan csak kiegészítő szerepet játszanak a LED háttérvilágítású LCD készülékek mellett.

Azonban szó sincs erről. Az LG magyarországi képviselete ugyanis megerősítette, hogy nem állítják le a fejlesztést és a gyártást, azaz a plazma tévék 2014-ben is megtalálhatóak lesznek a cég kínálatában. Ez egyben azt is jelenti, hogy nyilván még mindig komoly érdeklődés mutatkozik az ilyen jellegű termékek iránt, ami nem is meglepő, hiszen a technológiának még mindig sok rajongója akad világszerte éppúgy, mint hazánkban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr745621017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása