11.1 csatornás házimozi szett? Na persze....

Úgy látszik megint el jutottunk odáig, hogy a gyártók egymásra licitálnak abba, hogy ki tud hihetetlenebb "innovációval" előállni a versenyben. A Pioneer virtuális 11.1 csatornás szettje pont olyannak tűnik, ami a legrosszabb nagyotmondó időket idézi.

 

 
Bár egy szimpla 5.1-es, sőt akár egy sztereo hangrendszerrel is lehet remek hangzást kreálni az otthonokba, a gyártók szeretnének ennél tovább lépni, és így egymással versenyezve dobálják piacra ennél is több csatornát kínáló házimozi rendszereiket. 
Azzal azonban nincs baj, ha ezek a valóságban is léteznek. Tehát ha mondjuk az 5.2-es rendszer tényleg azt jelenti, hogy két mélynyomót csatlakozattak hozzá, vagy a 7.1-es az, hogy hét szatellit hangfallal dolgozik. Sőt még az LG féle 9.1-es megoldás is belefér, amikor is egy testbe több különálló hangsugárzót építettek, amelyek más-más irányba továbbítják a hangokat. Így hozva létre nagyobb hangmezőt és ezzel együtt háromdimenziós hangzást.
 
Ám a Pioneer nem ezt az utat választotta HTZ-626BD típusjelzésű kompakt házimozi szettjével. A japán cég ugyanis különböző furmányos trükkök bevetésével kívánja megteremteni a plusz csatornákat. Azaz magyarul csak virtuálisan hozzák létre a 11.1-es rendszert. Tehát különféle titkosnak nevezett eljárásokat alkalmaznak, amitől a felhasználó majd úgy véli, hogy 11.1 csatorna szól. Hát persze. Egy magyarázó ábrát is kitettek weboldalukra, de igazán ez sem túlságosan meggyőző. sőt....
 
 
Ráadásul ezek a miniméretű hangfalak sem túlságosan bizalomgerjesztőek. A gyártó 1100 wattos maximális teljesítényt ígér úgy, hogy a szatellit hangfalakra egyenként 150 watt jut,  a centersugárzóra és a mélynyomóra pedig 250 watt. De hát ez első pillantásra (sőt a másodikra is) hihetetlennek tűnik.
 
A szetthez járó Blu-ray lejátszó nem támogatja a BDXL szabványt, viszont a háromdimenziós állományokkal azért megbírkózik. Az integrált médialejátszója eléggé kőkorszakinak tűnik. Hiszen bár képes az USB porton keresztül csatlakoztatott merevlemezen vagy pendrive-on található filmek, zenék és képek kezelésére, azonban a támogatott formátumok köre meglehetősen szűkös. Így például csak az MP3 kódolású zeneszámok jöhetnek szóba, a fotók közül pedig csupán csak a JPG kiterjesztésű fájlokkal boldogul. A videoknál legalább megvan az MKV, a DivX és a DivX HD támogatás, de ezen kívül semmi. Hát ez elég kevés.
 
Rendelkezik beépített Wi-Fivel és Ethernet csatlakozóval, így nem meglepő módon módot ad bizonyos internetes oldalak megjelenítésére (így például a Picasa vagy a YouTube iis elérhető), de viszont a nyílt böngésző már hiányzik belőle. Az ára sem lesz túlságosan alacsony, hiszen a hírek szerint 500 dollárt kérnek majd el a június közepétől megvásárolható termékért. 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr34529462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása