Denzel rendet vág - Védhetetlen Blu-ray-teszt

FILMKRITIKA: Feri, a mozigépész

BD TESZT: Oblath Ádám

Film

Sok újdonságot nem kapunk ebben a kém-akció-thrillerben, de a színészek jól játsszák el a rájuk osztott karaktereket, amivel az erős közepes szintre tornásszák fel az amúgy sablonos, elemeiben vagy így egyben már ezerszer látott sztorit. Denzel Washington (A tűzben edzett férfi, Kiképzés, Amerikai gengszter) nagyon jó ebben a megfáradt, hol jó, hol rossz szerepben, és Ryan Reynolds (Zöld Lámpás, Nász-ajánlat) is meglepően emberivé, sebezhetővé tudja tenni karakterét. Mellettük Brendan Gleeson (Erőszakik, A guardista) és Vera Farmiga (A tégla, Egek ura) is jó epizodista. Ha sokszor támad az az érzésünk, hogy egy Matt Damon nélküli Bourne-filmet nézünk, az nem véletlen, hiszen egyik kedvenc operatőröm, az említett trilógiát fényképező Oliver Wood nagyon hasonlóra (értsd: folyamatosan rángatózóra) veszi itt is a képi világot. Bevallom, nekem ez nem tetszett annyira már az akciójeleneteknél sem, de a túl szemcsés, a napfénytől kiégő képek sem a kedvenceim, meg a rengeteg nem tiszta, amolyan dokumentarista stílusú arcközelit sem bírom, főleg egy cinemascope képarányú alkotásnál. A Bourne-filmekhez ez valahogy hozzátartozott, itt erőltetettnek éreztem használatukat. Ezeket a negatívumokat leszámítva viszont a maga kategóriájában működőképes filmet láthatunk, amely két órára leköti a nézőt, de még egyszer már nem biztos, hogy végigülném.

 FILMKEPdenzelavolannal.jpg

Menü

Végre változott picit a koncepció, bár nagy valószínűséggel ez csak a film egyedisége: eltűnt az oldalt mindig jelen lévő félkör, a helyére nemes egyszerűséggel csak a menüpontok kerültek. A háttérben természetesen továbbra is a film jelenetei futnak.

 BDFomenu.JPG

Kép

Brutális a kép. Tiszta, borotvaéles, minden részlet olyan, mintha ott lennénk mi is. A színek gyönyörűek, természetesek, a feketék meg olyanok, mintha egy sötét szobába lesnénk be. Remek!

 

Hang

A szokásos felállás itt is: DTS 5.1 magyar, DTS-HD MA 5.1 angol. Ugyanúgy szólnak, és ez bizony durva hangzást jelent nekünk – mármint a jó értelemben. Nagyon nem fognak minket szeretni a szomszédok, ha este nézzük.

 BDHangok.JPG

Extrák

Először is tekintsük meg, hogyan is készült a film, mindezt tizenegy percben. Itt a színészek, készítők beszélnek a produkcióról. Főleg a karakterek és az őket alakító színészek kerülnek sorra, de a rendezőről is jókat mesélnek. Ám az is elég impozáns információ, hogy Denzel Washington maga csinálta meg a kínzós jelenetet. Hét percben bemutatják a közelharcok felvételeit, kulisszatitkait. Látjuk, milyen kellékekkel dolgoztak, és hogyan tanulták be a koreográfiát. Fontos jelenet, amikor a rejtekhelyet megtámadják. Ezt a jelenetet vesézik ki nekünk röviden. Még rövidebben láthatjuk, hogyan vették fel a háztetőn üldözős jelenetet. Igazából csak bemutatják a szcéna struktúráját, de semmi komolyabbat nem tudunk meg. Nyolc percben mesélnek a tiszta akcióról, illetve hogy az akciójelenetben mi mozgatja a két felet. A CIA is szóba kerül, mi lehetne valóság, mi fikció, valamint hogy mennyire próbáltak meg a valóság talaján mocorogni. A gyönyörű helyszíné a főszerep az utolsó kisfilmben. Mindenki imádta, és valljuk be, valóban lenyűgöző. Ezeken kívül még van kép a képben extra is.

 BDextrak.JPG

Összegzés: Korrekt akciófilm, kiváló képpel és hanggal, valamint tűrhető extrákkal.

 

 

FILM: 7

KÉP: 10

HANG: 10

EXTRÁK: 7

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr774606081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása