Tudtad, hogy...? (Érdekességek a FilmFestés játékhoz)

...James Cameron évtizedek óta fanatikusan keres, talál és honosít meg újabbnál újabb korszakalkotó filmezési technikákat? Munkájának jelentőségét korunk filmkészítésére nem lehet eléggé hangsúlyozni. Annak idején úttörőnek számított a Mélység titka számítógép generálta tekergő vízoszlopa, vagy az egyik filmünkben szereplő T-1000-es emberszerű mozgása, az Avatar pedig az IMAX filmezést forradalmasította. Kíváncsian várjuk, milyen új irányba indul legközelebb.

T1000.jpg the-abyss_1.jpg

...J. R. R. Tolkien oxfordi nyelvészprofesszor volt, emellett kollégáival, és író barátaival egy majd húsz évig működő titkos irodalmi társaság, az Inklingek alapító tagja? A társaság másik meghatározó alakja az a C.S. Lewis volt, akinek a Narnia Krónikáit köszönheti a mesevilágba vágyó olvasóközönség. Tolkien a fantasy műfajt megteremtő regényei eredetileg a tünde nyelv megalkotásának „melléktermékei”, olyan megfontolásból íródtak ugyanis, hogy egy nyelv nem létezhet eredettörténet és mitológia nélkül. Először gyermekeinek lefekvés előtt mesélt az apró termetű, szőrös lábú vidám kis népről.

lotr.jpg

...FilmFestés játékunkban is szereplő japán animéből táplálkozó, hongkongi kung-fuval, és brutális digitális effektekkel tűzdelt cyberpunk opusz alkotói, a Wachowski fivérek már nem fivérek? Andy és Laurence két éve már Andy és Lana.

 wachowski.png

Ha még nem játszottál a FilmFestés játékunkkal, a linkre kattintva megteheted:

http://bluray.blog.hu/2013/01/11/meghosszabbitottuk_a_filmfestes_jatekot

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr455021226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása