Lenne még potenciál a DVD-ben?


Egyes piaci résztvevők képtelen elfogadni, hogy a DVD kora lejárt, és továbbra is olyan termékekkel jelentkeznek, melyek erre a technológiára épülnek. Ilyen a Lenco is, amely egy konkrét őskori leletet, egy beépített DVD-lejátszóval ellátott televíziót dobott piacra.

lenco.jpg

Rendben-rendben, a Lenco sosem állt nagy innovátor hírében, így a cég Magyarországon is inkább a középkategóriás, olcsó hordozható és asztali audio eszközök nevével forrt össze, de azért ez mégis csak egy óriási technológiai visszalépés. A DVD-nek ugyanis 2006-óta, amióta a Blu-ray eljárás megnyerte a formátumháborút a HDDVD szabvánnyal szemben, leáldozott. Egyébként sem túl gyakori, hogy valaki a tévéjébe épít optikai meghajtót (bár azért nyilván erre is akad példa), de akkor már olyat tesznek bele, amelyik a Blu-ray lemezek kezelésére is képes.

A DVL-1954 névre hallgató termék egyébként a specifikációk alapján nem lenne rossz, hiszen 19 inch képátlójú panelje biztosítja a HD felbontás, azaz 1366x768 képpont megjelenítését, legnagyobb natív kontrasztaránya 1000:1-hez. Az Edge LED háttérvilágításúLCD televíziót a cég úgynevezett második modellnek szánja, amely a gyerek- és hálószobákban, a konyhában, esetleg a műhelyben lelhet otthonra, de természetesen beválhat egy hétvégi házban vagy egy kollégiumban is akár.

Felszerelték DVB-T tunerrel, azaz lehetővé teszi a digitális földfelszíni adások vételét, sőt, az integrált CI-slotnak köszönhetően még a fizetős adások kikódolása is megoldott. A 12 V-os tápellátás pedig alkalmassá teszi mobil 12 V-os környezetben való használatra, így hajóba, lakókocsiba, buszba való elhelyezésre alkalmas. Rendelkezik gyerekzárral és a beépített médialejátszó sem hiányzik belőle, ami szép és jó, viszont az ára egyszerűen kabaré kategória. 75 000 forintot kérnek el érte, ami egy 19 hüvelykes televízió esetében igen drágának számít beépített DVD lejátszó ide-vagy oda. Ezért a pénzért ugyanis körülbelül két ekkora tévét, és két külön DVD eszközt lehetne megvenni, ráadásul itt fennáll az a veszély, hogy ha a televízió elromlik, utána már a lejátszó sem használható.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr535114656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása