Blu-ray lejátszók és tévék tehetnek keresztbe a játékkonzoloknak

Az új smart rendszerekkel briliáns grafikájú, komplex játékok futtatására nyílik lehetőség, mint ezt ráadásul ingyen.


LG_UBITUS3.jpg

2008-2009 táján jelentek meg az első olyan asztali Blu-ray és DVD-lejátszók, illetve televíziók, amelyek már rendelkeztek beépített játékkal. Ezek egyszerűbb, logikai darabok voltak, és kiválóan alkalmasak voltak arra, hogy teszteljék a nagyközönség reakcióit. A visszajelzések egyértelműen pozitívak voltak, legalábbis erre utal, hogy a később felbukkanó, rengeteg különféle szolgáltatást kínáló okostévés rendszerekben, már komoly szerepet szántak az ilyen jellegű alkalmazásoknak.

Tek_x_sf-1-.jpgAz észjátékok mellett megjelentek az ügyességi- és a kalandprogramok is, és ezzel párhuzamosan a grafika is rengeteget fejlődött az évek során. De ez még mindig csak egy kiegészítő szolgáltatás maradt, hiszen ezek az alkalmazások még mindig nem vehették fel a versenyt a konzolok által kínált minőséggel, de e téren hamarosan változás következhet be. Az okostévés rendszerek egyik kifejlesztésében és elterjesztésében eddig is kulcsszerepet játszó LG a elektronikus játékok egyik legfontosabb seregszemléjén, az E3 nevű eseményen jelentette be, hogy robbantani készül ezen a fronton is. 

Kiderült ugyanis, hogy a dél-koreai konszern batm.jpgegyüttműködési megállapodást kötött a felhőalapú megoldások egyik vezető piaci szereplőjével, az Ubitussal a GameNow névre hallgató szolgáltatás átvételéről. Egészen pontosan arról van szó, hogy egy, az okostévé rendszerrel ellátott modellekbe, tehát várhatóan televíziókba, házimozi szettekbe és Blu-ray lejátszókba bekerül egy applikáció, amelynek segítségével elérhetőek az Ubitus távoli szerverein futó játékok. Tehát nincs szükség külön drága hardverre, magyarul egy konzolgép tudására, elég a nagy sebességű netkapcsolat, hiszen a készülék csak a felhasználó és a valódi számításokat végző nagy teljesítményű számítógépek közötti kapcsolat fenntartását szolgálja. Persze egy átlagember számára az a legfontosabb, hogy milyen játékokkal is számolhat. Nos, a hírek szerint a Street Fighter X Tekken és a Batman: Arkham City nevű, programok biztos benne lesznek a kínálatban, és állítólag a Warld of Warcrafthoz hasonló online szerepjátékokat sem kell majd nélkülözni. Egyelőre még nem egészen tiszta, hogy a GameNow egészen pontosan mikortól is érhető el, és konkrétan milyen készülékekre lehet majd letölteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr305385398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása