Moziterem az irodában

Ultraszélesvásznú monitorok a láthatáron!

34UM95.jpg


A szórakoztatóelektronikai világ minden év januárjának első napjaiban Las Vegasra koncentrál, hiszen a legnagyobb gyártók itt mutatják be az adott évre vonatkozó újdonságaikat. 2014-ben sem lesz ez másként, és jó néhányan már el is kezdték csepegtetni az információkat a kiállítandó újdonságokról.
Nem tett másként az LG sem, amely többek között az ultraszélesvásznű, tehát a 21:9 képarányú kijelzőivel robbantana. Az ilyen típusú megjelenítőkről azt kell tudni, hogy a "rendes" filmszínházakban is ilyeneket használnak (csak nyilván óriási méretben), tehát adja is magát a dolog rögtön, hogy az egyik cél az, hogy mozihatást teremtsenek segítségével az irodában vagy dolgozószobában. Emellett persze azt sem szabad elfelejteni, hogy ha munkára használnak egy ilyen monitort, az lehetővé teszi, hogy egymás mellett akár három ablakot is teljes méretben futtasson a felhasználó. Ez pedig grafikusok, vágók, kreatívok, tervezők, mérnökök de akár fordítók vagy egy időben több dokumentummal foglalkozó ügyintézők, ügyvédek számára is egy főnyeremény lehet. A hírek szerint több ilyen készüléket is bemutatnak majd, és a kínálat csúcsát minden bizonnyal a 34UM95 típusjelzésű készülék jelenti majd. Ez a 34 inches képátlóval bíró modell 3440x1440 képpontos maximális felbontással büszkélkedhet. 99% százalékos sRGB lefedettséget kínál, megkapta a cég exkluzív True Color Finder kalibrációs technológiáját, és a Crystal Float névre hallgató különleges állványát, amely olyan hatást kelt, mintha a kijelző egy kristályon állna. Ezen kívül valamivel egyszerűbb ultraszéles monitorokkal is gazdagodik a kínálat, egészen pontosan 25, 29 és 34 hüvelykes méretekben. E készülékeket a gyártó elsősorban munkára ajánlja, amit olyan funkciók segítenek elő, mint a magasságállítás, a portré mód vagy a kijelző elforgathatósága. Emellett bemutatják az úgynevezett Real 4K monitort is, amely az Ultra High Definition kijelzőknél általánosan használt 3840 x 2160 képpontos felbontás helyett maximum 4096 x 2160 pixel megjelenítését teszi lehetővé.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr225696376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hankó Zoltán 2013.12.26. 20:27:21

Egy Real 4K-t elfogadnék, de gondolom első körben irgalmatlan drága lesz :(
Valamint itt már azzal is számolni kell, hogy a számítógépben lévő videokártya megtudja-e hajtani. Pl az én radeon 4600-asom maximum 2560x1600 felbontást bír. Úgyhogy azt is cserélni kellene, hogy kihasználhassam a monitort. Munkához is nagyon jó lenne számomra, ha két ablakot tudnék egyszerre kezelni kényelmesen. Mindegy majd mondjuk 5 év múlva :)

süti beállítások módosítása