ASUS EEE Box Blu-ray meghajtóval?!

Biztosan vannak páran, akiknek nem mond semmit az ASUS EEE Box. Nos, a gép valójában egy nettop gép NVIDIA ION platformon, kvázi a sikeres netbookok asztali változata Intel Atom processzorral, de NVIDIA ION lapkakészletre építve. Nos, az ION-ról tudni kell, hogy sokkal komolyabb szolgáltatásokkal bír, mint az Intel által gyártott platform, főleg grafikus megjelenítés terén, ezáltal képes HTPC funkciókat is ellátni. Az EEE Box tehát egy teljes értékű mini számítógép, ami filmnézésre is kiválóan alkalmas, hála az integrált GeForce 9400-as vezérlőnek és az analóg/DVI/HDMI kimeneteknek.



 


Az ASUS mérnökei ezzel tökéletesen tisztában voltak és az EEE Box EB1501 új változatából (EB1501-B0367) egy laza mozdulattal kihajították a klasszikus DVD-író optikai egységet, hogy azt egy Blu-ray meghajtóval helyettesíthessék. A hardver többi részét nem érinti a változás, továbba is a kétmagos Intel Atom 330-as processzorral, 2 gigabájt rendszermemóriával és 320 gigabájtos merevlemezzel kerül forgalomba. A gép ajánlott ára 426 euró körül alakul, amiben már benne van a Windows 7 Home Premium operációs rendszer is. 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr101670348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása