4K felbontású tartalmak kezelsére képes házimozi erősítő érkezik

Tény, hogy a 9.1 csatornás Onyko TX-NR5010 sokat tud, hiszen a képes az alacsony felbontású video tartalmak felskálázására, támogatja a veszteségmentesen tömörített audio formátumokat, és az összes létező térhatású hangszabványt, de valami embertelenül sokba fog kerülni.

txnr5010_1l.jpg

Az emberi áron megvásárolható kompakt házimozi szettek mellett továbbra is tartják magukat a komponensenként összeállítható rendszerek is, amelyekkel azért elsősorban a vastag pénztárcájú potenciális vásárolókat célozzák meg a gyártók. Itt nem ritka, hogy csak akár egy erősítő vagy egy hangfal is többszázezer forintot kóstál, de a milliós nagyságrend sem szokatlan. Az Onkyo által bemutatott TX-NR5010 AV erősítő is tökéletesen illik ebbe a sorba, hiszen a 2012 július közepétől Nyugat-Európában már megvásárolható termékért 3000 dollárt kérnek majd el a boltokban.

Ez pedig igen tekintélyes összeg, még akkor is, ha tudjuk, hogy egy 9.1 csatornás eszközről van szó (bár ilyennel a jóval olcsóbb, kompakt rendszereknél is találkozhattunk már....) , amely csatornánként 280 wattos maximális teljesítmény leadására képes 6 ohmos impedancia mellett (Ugyancsak van olyan jóval kedvezőbb árú kompakt házimozi ami képes erre....). Szintén nem különlegesség a térhatású szabványok (akár a Dolby True HD, a Dolby EX, a Dolby Pro Logic IIz Height,a DTS-HD High Resolution Audio vagy a DTS HD Master Audio is szóba jöhet) támogatása sem.

tnxr5010.jpg

Viszont az Audyssey féle MultiEQ XT32 kalibrációs technológia valóban unikum. Ez lehetővé teszi, hogy a felhasználó egy mikrofon segítségével egy helyiségben egy adott pontba koncentrálja a legjobb minőségű hangzást. Azért is jó pont jár, hogy támogatja az MHL technológiát, azaz biztosítja a a kompatibilis hordozható eszközökről, magyarul okostelefonróll vagy tabletről származó nagyfelbontású videojelek fogadását. A THX Ultra2 Plus tanúsítvánnyal bíró termék a beépített HQV Vida VHD1900 névre hallgató technológiája a gyártó állítása szerint szemmel láthatóan képes feljavítani a képi tartalmakat. Azaz kiszűrni a zajosodást, és eltüntetni az esetleges hibákat. A Marvell istállójából származó Qdeo processzornak köszönhetően pedig biztosítja az alacsonyabb felbontású tartalmak felskálázását, akár 3840x2160 képpontos felbontásig. Tehát képes forrásanyagot biztosítani a 4K megjelenítő eszközök számára, amelyekből még nincs sok, de amelytől nagy áttörést várnak a jövőben.

Integrált médialejátszója képes az USB-porton keresztül csatlakoztatott külső adattároló egységeken (pendriveokon, merevlemezeken, SSD meghajtókon) található MP3 és WMA fájlok mellett a veszteségmentes tömörítéssel dolgozó FLAC, és Apple Losless anyagok közvetlen megszólaltatására is. Sőt ezek akár vezeték nélküli adatátviteli kapcsoalt segítségével is eljuttathatóak a termékre. A tizengy HDMI csatlakozóval rendelkező modellre került még emellett többek között három koaxiális digitális audio, hét analóg audió, egy D-Sub csatlakozó, két USB, öt kompozit, négy optikai digitális audio és két komponens csatlakozó is. Természetesen jár hozzá külön távirányító, ám igény szerint egy ingyenesen letölthető alkalmazás segítségével okostelefonról vagy tabletről is vezérelhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr444620191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása