Már kapható a világ első 21:9 képarányú monitora

A saját fejlesztésű IPS panellel ellátott LG EA93 a szórakozás mellett munkára is remekül alkalmas.

EA93_2.jpg

A 21:9 képarányú megjelenítők nem számítanak újdonságnak, hiszen a Philips és a Vizio is próbálkozott már hasonló televíziókkal, azonban a monitorok világában eddig ismeretlenek voltak az ilyen kialakítású termékek. Azonban az LG úgy döntött, hogy változtat ezen, és már be is mutatták az első ilyen jellegű modelljüket, amely az EA93 névre hallgat.

Az LG láthatóan nagy figyelmet fordít mostanában a monitorokra, hiszen a különféle, átlagos otthoni vagy irodai használatra szánt termékek mellett jó pár különlegességet is piacra dobtak idén. Ilyen volt például a tévéként is funkcionáló vagy a 3D tartalmak megjelenítését is biztosító készülékük, és ebbe a kategóriába esik az EA93 típusjelzésű 21:9 képarányú eszköz is.

lg_EA93.jpgA tévéknél ezeket a speciális modelleket elsősorban a mozifilmek szerelmeseinek ajánlották azok a cégek, amelyek láttak ebben potenciált. A dél-koreai konszern is részben ezzel magyarázza a kifejlesztésének okát, hiszen a filmszínházak vásznai is pont ilyen arányúak. Emellett persze az is fontos szempont volt, hogy egy ilyen széles készülék alkalmas lehet több kijelző kiváltására is. Tehát aki sok ablakban dolgozik párhuzamosan, az egy ilyen beszerzése után elfelejtheti a több monitort, hiszen a termék lehetővé teszi, hogy a képét több független részre bontsa fel. Simán elfér egymás mellett teljes méretben akár két-három dokumentum is, de a nagyobb táblázatoknál is jól jöhet, hogy a különböző képszerkesztő alkalmazásokról már ne is beszéljünk.

A különböző tartalmak többek között a két HDMI (MHL kompatibilitással : azaz a kompatibilis tabletekről és okostelefonokról is eljuttathatóak rá a nagyfelbontású videok) egy-egy DisplayPort, USB 3.0 és DVI-D csatlakozó segítségével juttathatóak el rá. Ezen kívül applikáltak rá két darab hét wattos hangsugárzót is, amelyek akár egy tévében is megállná a helyüket. Épp úgy, mint a 29 hüvelykes, LED háttérvilágítású IPS panel, amelynek maximáis felbontása 2560x1080 képpont. A betekintési szög horizontálisan és vertikálisan is 178 fok, az sRGB színtartományt százszázalékosan lefedi, maximális fényereje 300 cd/m², legnagyobb dinamikus kontrasztaránya pedig több, mint 1 000 000:1.

A technikai specifikációk alapján abszolút felső kategóriásnak tűnő termék króm talpat és igazodva az idei divathoz, vékony kávákat kapott. Első körben hazai pályán, Dél-Koreában került a boltokba kb. 630 dolláros áron, de állítólag az év végéig még szerte a világon piacra dobják majd. Ezzel egyébként megint az első pozíciót kaparintotta meg az LG. A hírek ugyanis arról szóltak, hogy az egyik nagy amerikai rivális, a Dell is hasonló kijelző előállításán fáradozik, és rajtuk kívül még más iparági szereplők is ezen munkálkodnak. 

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr144903456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása