Viszlát Panasonic plazma tévék

A plazma technológia elsőszámú támogatója a gazdasági nehézségek hatására feladja az évek során kiépített pozícióit, és elhagyja az iparágat. 


Panasonic_ZT60_plazma_TVk.jpg

15 éve már annak, hogy a Philips forradalmasítva a televíziózást az 1998-as naganoi olimpián bemutatta a világ első laposképernyős tévéjét, egy plazma modellt. Néhány éven belül felbukkantak mellettük az LCD- és a projektoros televíziók, így ez a három technológia versengett a hagyományos CRT modellek trónjáért vívott harcban.

Először a projektoros tévék mentek a levesbe, az utolsó harcos, a Mitsubishi 2011-ben dobta be a kulcsot, most pedig úgy tűnik, hogy lassan a plazmáknak is harangoznak. Az értékesítési adatok azt mutatják ugyanis, hogy minden eladott plazma televízióra húsz értékesített LCD készülék jut. Ráadásul pont a legnépszerűbb méretekben, a 39-42-47 hüvelykes modellek között nem is forgalmaztak plazma tévéket. A nagy gyártók közül sokan már ki is vonultak erről a területről évekkel ezelőtt, így mára mindössze három cég maradt álva. Az eljárás elsőszámú támogatója, a japán Panasonic, illetve a két nagy koreai gigász, az LG és a Samsung, amelyek termékpalettáján azért jóval kisebb arányban kaptak helyet az ilyen típusú televíziók.Egy-másfél éve kezdtek szárnyra kapni azok a pletykák amelyek szerint a Panasonic a gazdasági nehézségek hatására felhagyna a plazmák fejlesztésével és gyártásával, de eddig ezt a cég minden esetben kategorikusan cáfolta. Most viszont megtört a jég, és hivatalosan is elismerték, hogy 2013 december utolsó napján befejezik a gyártást. Tehát hiába a jó képminőség, az óriási fogyasztás és súly, valamint az LCD tévéknél sokkal vastagabb kávák miatt úgy döntöttek, hogy lezárják ezt a fejezetet. Ez pedig arra ösztönözheti a két másik vállalatot is, hogy elhagyja ezt a területet.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr225608379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása