A válság a Blu-ray eladásokat sem kíméli

A Screen Digest jelentése szerint a Blu-ray és DVD-eladások 4,8 százalékkal csökkentek világszerte a tavalyi évben. A csökkenés minden bizonnyal a kialakult gazdasági helyzettel, illetve az online kalóztartalmak megerősödésével magyarázható. A forgalmazók ugyanakkor bíznak benne, a Blu-ray hamarosan feltámad, és növekvő eladásokat érhet azon a piacon , ahol a vásárlók egyelőre hezitálnak azon, hogy a magas felbontású anyagokat lemezen vagy online letölthető formában szerezzék-e be.

Blu-ray eladások 2008 májustól augusztusig

A jelentés továbbá kitér arra is, hogy az idei évre a teljes piacra vetítve 6,9 százalékot jósolnak a Blu-raynek, feltéve, ha továbbra is erős promóciós tevékenység kíséri a technológia útját. Annak ellenére, hogy nagy vásárlói érdeklődés érzékelhető a formátum, illetve a filmek iránt, a Screen Digest szerint a kialakult gazdasági helyzet miatt csak 2010-re várható határozott növekedés az eladási számokban. A 2008-as évben egyébként összesen 482 millió dollár bevételt hozott a Blu-ray szektor.

Aki tán azt gondolná, hogy a DVD bizonyára sokkal jobb helyzetben van, az téved, az ős-formátum eladásaiban szintén csökkenés tapasztalható világszerte. A kivételt egyedül Ausztrália jelenti, ahol az online kölcsönzők fejlődése még a recesszió ellenére is növekedést hozott a DVD-nek.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr71187406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása