Most már biztosan lesz Toshiba Blu-ray lejátszó

A Toshiba néhány perccel ezelőtt jelentette be az IFA-n, hogy biztosan lesz Blu-ray lejátszója, tehát a korábbi pletykák egy része igaznak bizonyult. Külsejét tekintve a BDX2000 annyiban jelent újdonságot, hogy az összes kezelőszervet,valamint a tálcát teljesen elrejti a lehajtható előlap, ami zárt állapotban futurisztikus külsőt kölcsönöz meghajtónak.


 


Ugyanakkor a belső nem tartogat meglepetéseket, a Blu-ray lemezek lejátszásán felül DVD-t, Divx HD-t és AVCHD-t támogat, továbbá képes az új hangformátumok kezelésére, 1080p felskálázásra, de a 24p-s True Cinema és a BD Live támogatás sem maradt le. Ami viszont furcsa, hogy a sajtótájékoztatón végig azt szajkózták, hogy mennyire fontos az USB, ezért minden eszközt ellátnak vele, ezzel szemben a BDX2000-esen nem láttunk ilyet (csak SD/SDHC kártya nyílást) és a specifikációkban sem találunk erre utalást. Igaz, a LAN csatlakozást sem említették, ellenben a BD Live-hoz elengedhetetlen, hogy legyen valamilyen csatlakozási lehetőség -- Wi-Fi vagy LAN. Fontos és egyben érdekes információ, hogy a meghajtóban nincs beépített memória, ezért a BD Live használatához szükségünk lesz egy SD kártyára minimum egy gigabájt szabad tárkapacitással.

 

A készülék ára egyelőre ismeretlen, ám várhatóan még idén megjelenik a fontosabb piacokon.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr381358242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása