Beépített Blu-ray felvevő az új Sharp Aquos DX tévékben

Hamarosan befejeződik Japánban a CEATEC kiállítás, ami szolgált egy-két érdekességgel Blu-ray szempontból is. A rendező ország helyzetéből adódóan nyilvánvalóan olyan dolgokról van szó, melyek nem az európai piacra vonatkoznak, hiszen akkor nagy valószínűséggel az IFA-n is bemutatták volna ezeket a termékeket. Nem elhanyagolható, hogy Japánban az egész HD mizéria és Blu-ray sokkal előrébb jár, mint nálunk -- sőt, számos európai országot ide sorolhatnánk --tehát mások az igények is.


Erre jó példa a Sharp Aquos LCD tévé család DX jelű tagja, aminek második generációját épp most mutatták be -- habár korábban arról volt szó, hogy már nyár végén debütálhat. A 26"-52" képátlóval rendelkező készülékek különlegessége, hogy beépített Blu-ray felvevővel érkeznek, ami természetesen Blu-ray és DVD lejátszóként is funkcionál. További extra, hogy a felvevő rendelkezik egy úgynevezett 7X funkcióval, ami lehetővé teszi, hogy a lemezre 7-szer hosszabb anyagot rögzíthessünk, mint amennyit alapesetben lehetne, mindezt úgy, hogy a minőség -- állítólag -- fikarcnyit sem romlik az eredeti HD adáshoz képest.



 


Még két újdonságot említenénk meg a fehér, fekete illetve vörös színű kávával megjelenő második generációs Aquos DX kapcsán: bekerült az Image Select funkció, ami automatikusan a szoba fényviszonyaihoz és az éppen sugárzott műsorhoz igazítja a képi beállításokat, valamint az új Motion Guide lehetővé teszi, hogy az aktuális tévéadás megszakítása nélkül (háttértévézés-szerűen) lehessen másik csatornára váltani, internetes- valamint blu-ray tartalmakat nézni. Utóbbi értelemszerűen akkor lehet hasznos, ha el akarjuk magunkat foglalni addig, amíg elkezdődik a várva-várt tévéműsor, de nem akarunk lemaradni a kezdésről.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr631441189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása