Már megint a kínaiak???

Nos, érdekes dolgok történnek odaát az Egyesült Királyságban, ugyanis a kínai Blu-raynek csúfolt CHBD, azaz China Blue HD formátum (ami tényleg csak kínában hódított, legalábbis eddig) beszivárgott az angol piacra. A GBAX ugyanis elkezdte importálni a szigetországba a CHBD kompatibilis lejátszókat, amik rendkívül hasonlítanak a Toshiba által hátrahagyott HD DVD lejátszókhoz. Ez persze nem a véletlen műve, hiszen maga a CHBD a technológiáját tekintve erősen kötődik a vesztes formátumhoz. Annyi azonban bizonyos, hogy a TCL gyártmányú (DVD és MP3 lejátszására is alkalmas) készülék 220/240 voltos hálózaton működik, HDMI-n csatlakoztató a tévéhez és a menü is angol, tehát nem kell tartani az európai ember számára olvashatatlan betűktől.


A 259 angol fontot kóstáló lejátszóhoz 14 ingyen film is jár, ám ebből csak hat angol nyelvű (The Aviator, Blood Diamond, The Invasion, The Island, Flood, Posiedon), míg a maradék nyolc kínai. A lejátszó, amelynek előnye a Blu-ray lejátszókkal és filmekkel szemben elvileg az, hogy olcsó -- bár a 259 font nem nevezhető éppenséggel annak --, sikere megkérdőjelezhető, főleg abban az esetben, ha csak kínai vagy kínai szinkronos filmek fognak rá megjelenni. A hírek szerint hamarosan az USA-ba is eljut a készülék, ahol 410 dollárért bárki megvásárolhatja, ám arra számítani kell, hogy a 120 voltos hálózat miatt speciális átalakítóra lesz szükség.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr961479882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

yvsmad 2009.11.08. 20:36:09

Egy HD videólejátszót kifejlesztő és gyártó cég szerintem sem képes az amerikai piacra szánt gépébe másik tápot rakni...

süti beállítások módosítása