Közösségi oldalakon is "támad" a Blu-ray

Idehaza is láttam már tévéreklámot, amiben Blu-ray kiadványt népszerűsítettek, sőt, ha nem csal az emlékezetem, akkor ez pont a Terminator 4 volt az AXN-en. Ezt már haladásnak is hívhatjuk, de a múlt héten egy hihetetlenül rafinált hirdetési felületre lettem figyelmes, ami akár több tíz- vagy százezer emberhez is eljut naponta. Bizonyára nem kell bemutatnom az IWIW nagy ellenségét, a közösségi oldalak jelenlegi királyát: a Facebook-ot. Az oldal egyik erőssége, hogy számos beépített játékot játszhatunk, melyek egyszerűek, de a többségének soha sincs vége. Ilyen többek között a Mafia Wars is, ami talán az egyik legnagyobb sikernek örvend a felhasználók körében, nem véletlenül érhető el a Facebook mellett MySpace-en, Yahoo-n vagy iPhone-on is.


Ebből adódóan az sem véletlen, hogy a Universal Pictures ezt a felületet választotta legújabb filmjének, a Public Enemies (Közellenségek) hirdetéséhez. Természetesen ebben az esetben nem csak egy szimpla bannerről van szó, hanem külön teljesíthető Public Enemies munkák jelentek meg a feladatok között, amikért XP (pontok) és különböző Lootok (játékban használható tárgyak) jártak, továbbá a feladat előrehaladásával újabb és újabb filmbejátszásokkal lehettünk gazdagabbak. Úgy vélem, ennél hatásosabb és hatékonyabb reklámot nehezebben talált volna a kiadó, hiszen ezzel a módszerrel nem csak egy adott ország nézőit és piacát érte el, hanem a világon bárhol láthatták a reklámot.

Lássuk, miről szól a Public Enemies, de előtte egy kedvcsináló trailer, persze HD-ben!

 

 
 

A tartalom (xpress.hu):

A zseniális Michael Mann (Szemtől szemben, Collateral: A halál záloga) rendezésében érkezik ez az izgalmas gengszterfilm, melyet Amerika leghírhedtebb, egyben legnépszerűbb bűnözője, John Dillinger inspirált.

Johnny Depp (A Karib-tenger kalózai-sorozat) játssza a karizmatikus és rejtélyes bankrablót, akit az FBI Amerika elsőszámú közellenségeként tartott számon. Az Oscar-díjas Marion Cotillard (Piaf) testesíti meg Billie Frechette-t, az egyetlen nőt, aki képes volt rabul ejteni Dillinger szívét. Nyomában J. Edgar Hoover (Billy Crudup – Watchmen: Az őrzők), az FBI majdani igazgatójával és első számú ügynökével, Melvin Purvis-szel (Christian Bale – A sötét lovag) a gengszter egy egész országot átívelő, életveszélyes macska-egér játékba kezd, amely legendásan kirobbanó leszámolásba torkollik.

A kiadvány megvásárolható Blu-ray lemezen vagy DVD-n egy- illetve kétlemezes változatban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr851598155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

robroy2 2009.12.28. 14:38:45

Nos tamadhatnak amennyit akarnak, de amig 1 bluray lemez 8-10 ezer forint addig ok sem csinalnak penzt es az emberek sem fogjak venni. Ez annal is inkabb pofatlansag es erthetetlen, hisz USA-ban es mas normalis orszagban mar 2-3 ezerert is meg lehet oket venni.
Ertem en hogy valaki nagyon moho, de ezek szerint hulye is mert hiaba kerul ilyen sokba, amig nincs tomeges eladas addig nem fognak vele keresni. En szemelyesen tegnap vettem meg eletem elso bluray lemezet a Media Markt-ban (Apocalipto), mert 3990Ft volt es nagyon kellemes csalodas ert mert a film nagyszeru a minosege pedig szerintem kifogasolhatatlan - persze lehet tevedek mert csak DVD-vel tudom osszehasonlitani, de ahhoz kepest eg es fold. 4000Ft ert vennek sokkal tobbet is (es gondolom masok is), de amig min. erre a szintre le nem szoritjak az arakat, addig ez lessz az egyeduli Bluray lemezem.
Szoval annyit reklamozhatjak amennyit akarjak de amig ennyi az ara addig kidobott penz. Tobbet erne ha kolcsonzokben lehetne kivenni mert ha akar duplaja is lenne a kolcsonzes, de azt meg igy is sokan kiperkalnak es sokan vennenek lejatszot is (ami az elterjedeshez elengedhetetlen).
Amugy nagyon jo a blog - gratulalok...

süti beállítások módosítása