DIGA Blu-ray-HDD felvevők érkeznek

A Panasonic DIGA névre keresztelt DVD-HDD felvevői már (nálam is) bebizonyították tudásukat, tartósságukat, ezért érdeklődve figyeltem, hogy mikor jelennek meg az első Blu-ray felvevők, főleg a merevlemezzel megspékelt változatok.


Nos, nem is kellett sokat várni az első darabokra, ám kissé lehangoló hír, hogy egyelőre csak a japán piac kaphat belőlük, de később biztos jön az amerikai és európai változat is. Bár egyelőre csak részinformációk szivárogtak ki, annyi biztos, hogy négy készülék jelenik meg februárban. A legolcsóbb modell a DMR-BW580 lesz, mely Blu-ray téren csak lejátszási képességgel rendelkezik, a felvétel pedig egy 500 gigabájtos merevlemezre van bízva. Ezzel szemben a DMR-BW680 nem rendelkezik merevlemezzel, a felvétel Blu-ray lemezre történik, maximum 50 gigabájtig. A két nagyobb számozású lejátszó, a 780 és 880 rendelkezik merevlemezzel és Blu-ray felvevő képességgel egyaránt, valamint a legújabb, negyedik generációs AVC encodernek hála egyszerre két csatorna adását képesek rögzíteni. A két készülék közti különbség a tárhelyben, illetve várhatóan néhány apróbb funkcióban lesz, de erről még nincsenek pontos információk, ahogy az árakról sem. Mindegyik készülékben közös, hogy rendelkeznek a Panasonic Advanced AVC Engine-nel a Blu-ray lejátszáshoz, illetve a Super Resolution képességgel a nem HD felbontású anyagok felkonvertálásához.


Kíváncsian várjuk a gépek európai premierjét...

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr371693307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása