Csökkenő Blu-ray meghajtó árak

A PC-s Blu-ray meghajtók ára lassú csökkenő tendenciát mutat, de a felhasználók inkább veszik az ósdinak számító DVD meghajtót, mint Blu-rayt. Ennek egyik oka, hogy jelen pillanatban a gyártási költségeket nézve a BD meghajtók előállítása négyszer annyiba kerül, mint a DVD meghajtóké. Konkrét számokban kifejezve ez azt jelenti, hogy míg a DVD meghajtók előállítása megközelítőleg 20 dollár, addig a Blu-ray ODD-k ára csak most csökkent 70-80 dollárra, ami kisebb árcsökkenést eredményezhet, de nem akkorát, hogy az megoldja a problémákat (sem rövid-, sem pedig hosszú távon).

A gyártók egyöntetű véleménye szerint nincs értelme olcsóbb Blu-ray meghajtókat gyártani (vagy éppen a mostaniakat olcsóbban gyártani), amíg a lemezek ára nem konkurál a "gombokért" kínált DVD-vel, hiszen ez egyébként is visszafogja a keresletet. De nem csak ez a legfőbb akadályozó tényezője annak, hogy a Blu-ray átvegye a főszerepet az optikai meghajtók piacán, hanem a formátumok támogatásával kapcsolatos kavarodás is. Gondolunk itt például a 3D-s támogatás integrálására, ami méginkább elbizonytalanítja a vásárlókat, habár szerintem pont a PC-s meghajtók vásárlóinak nem kell majd aggódniuk, ahol általában egy új firmware minden problémára gyógyírt jelent.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr951835077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása