Hivatali Cápák vs. Hivatali Patkányok - Förtelmes főnökök Blu-ray teszt

Film

Éljen valaki bárhol a világban és bármeddig, két dologgal szinte biztosan találkozik földi léte során: a szerelemmel és a seggfej főnökökkel. Előbbi, ha viszonzásra kerül, akkor a világ egyik legszebb dolga, utóbbi viszont garantáltan meg tudja keseríteni bárki életét. A Förtelmes főnökök három lúzer főhőse is ezzel a problémával szembesül.
Nick (Jason Bateman – Testcsere, Paul) főnöke egy igazi pszichopata (Kevin Spacey zseniális), folyamatosan le- és megalázza beosztottjait.
 
 
Kurtnél (Jason Sudeikis – Elhajlási engedély) egészen addig nem volt gond, még élt az öreg, akinek Kurt volt a legbizalmasabb munkatársa, miután azonban ő meghalt, a semmirekellő drogos fia (Colin Farrell külsőleg is remekül hozza a figurát) került a cég élére, aki persze semmit nem ért a vállalat vezetéséhez, csak pénzt akar és kurvákat.
 
 
Látszólag Dale (Charlie Day – Hétmérföldes szerelem) van a legkönnyebb helyzetben, hiszen neki egy dögös főnöknője van, Julia (Jennifer Aniston nagyon szexi), aki ráadásul szexmániás is, de Dale hű szeretne maradni menyasszonyához, ami pokolian megnehezíti helyzetét.
 
 
Hőseink hamar eljutnak arra a pontra, amikor már olyan megalázottak, hogy rájönnek, valamit tenniük kell. A terv megszületik: ki kell nyírni a zsarnok górékat. Elmondani azonban ezt könnyebb, mint végrehajtani, ezért a három jóbarát felbérel egy ex-sittest (Jamie Foxx is üde színfoltja a filmnek), hogy segítsen, de persze semmi sem úgy alakul, ahogy hőseink eltervezték…
 
 
A karakterek jól kitaláltak, akár a szemét főnökökről, akár a pipogya beosztottakról beszélünk, mindegyik csak annyira van eltúlozva, hogy jól ki tudjuk röhögni őket, de sosem lesznek annyira szánalmasak, hogy ne tudnánk megérteni őket (és ez, még ha nehéz is beismerni, ez a főnökeikre is igaz többé-kevésbé). Az altesti humort is sikerül a még viccesnek mondható határon belül tartani, és egészen zseniális, ahogy jól ismert filmes kliséket (mindig rossz helyen lévő, váratlanul előugró macska) is poénforrásként használnak. Már-már Csupasz pisztoly szinten sorjáznak egymás után a poénok, amelyek többsége telibe is talál – még a filmkalózkodásra is ötletesen kikacsintva. Mindehhez társul egy remek magyar szinkron is, tele elsőrangú, idézhető dumákkal, vagyis egy többször újranézhető, gyakran felidézhető filmmel van dolgunk, amely különösen jól eshet egy hosszú, szívásokkal teli munkanap után.
 
Menü
Warneres gombos okosság, magyar menürendszerre állítva gomb. Angolra állítva angol nyelven jelenik meg.
 
Kép
Nagyon szép a transzfer. Tekintve, hogy semmi nagyon extra látvány nincs (kivéve talán Jennifer Aniston idomait) gyakorlatilag tesztelni csak az élességet és a színeket érdemes. És mindkettő pazarul megállja a helyét. Élénk színek virítanak mindenhol. A kép végig világos, még az este játszódó jeleneteknél is, így mély feketék nem nagyon akadnak, ám ez nem zavaró, mert nem a fényerő van feljebb véve, egyszerűen ilyen ez a film. Az egyetlen negatívum, hogy két-három jelenetnél érezhetően szemcsésebb lett a végeredmény. Egyébként rendben van nagyon a dolog.
 
Hang
 
Mint azt már említettem, nem effektfilm, így nyolcvan százalékban csak a párbeszéd a lényeg. A maradék húszba pedig belefér a zene, illetve a két autósüldözés is. Ezekkel nagyon jól birkózik meg az eredeti DTS HD MA 5.1-es, valamint a magyar DD 5.1-es - egyébként zseniális - szinkron. A zene, ha felerősödik, rendesen a fotelbe szögez, a már említett akciónál meg nem árt, ha felkészülünk a szomszédok reakciójára.
 
Extrák
 
Első körben, frappánsan, egy kisfilmet láthatunk a valódi förtelmes főnökökről. Ez annyiból áll, hogy a főbb szereplők mesélnek arról, kit milyen szemétládával hozta eddig össze a sors. Pozitívum, hogy nem ragadtatják el magukat, van, aki bevallja, hogy még nem volt igazán szenyó feljebbvalója. A következő hat perces összeállítás a három főszereplő közötti dinamikával foglalkozik, illetve a rendező beszél arról, mennyi a valóságalapja egy ilyen filmnek. Akadnak még kaszkadőrmutatványok is, szóval kissé csapongó a dolog. A harmadik extrában a három förtelmes főnököt alakító színész számol be arról, hogy milyen is volt eljátszani ilyen gennyládákat. Többnyire ugyanúgy élvezték, hogy ki tudtak bontakozni. Végül a zenéről láthatunk egy kisebb összeállítást. Megszólal a zeneszerző, valamint az előadók is.
 
Összegzés:
Nagyon jó film, nagyon jó képpel, minőségileg és technikailag is nagyon jó szinkronnal, nem sok, de legalább érdekes extrákkal…
 
 
FILM: 9
KÉP: 9
HANG: 10
EXTRÁK: 7
 
FILMKRITIKA: Feri, a mozigépész
BD TESZT: Oblath Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr603508785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása