Ingyenes 3D tartalmak a Smart TV rendszeren keresztül az LG-től

A dél-koreai vállalat bejelentette, hogy megunva a tartalomszolgáltatók tötymörgését, elindítja saját háromdimenziós "videotékáját", a 3D World Service-t. 
 
 

Ugye milyen jó, hogy van már 3D lejátszó, házimozi? Hogy az ember eldöntheti, hogy projektort vagy tévét vegyen. Sőt választhat, hogy a passzív vagy az idegesítően villogó aktív shutteres vagy a kényelmesebb passzív képalkotási eljárás mellett teszi le a voksát. 
 
De mindez oly keveset ér, ha egyszer hiányzik a tartalom, amit bedugjon az egyszeri felhasználó a Blu-ray lejátszójába, vagy közvetlenül számítógépes fájlt forrásnak használva varázsolna a tévére. Nincsenek háromdimenziós téévadások, hiányoznak a háromdimenziós filmek, a gyártóknak pedig már kezd elegük lenni. Mindent megtesznek a térhatású szórakoztatás elterjedéséért, öntik a pénzt a technológiai fejlesztésbe, folyamatosan próbálják kényelmesebbé tenni megoldásaikat kisebb és könyebb szemüvegekkel, de a másik oldal szinte nem tesz semmit. 
 
A Samsung volt az első, amelyik úgy határozott, hogy függetleníti magát a tartalomszolgáltatók kénye-kedvétől, és saját 3D szolgáltatást indít. Az Explore 3D névre hallgató alkalmazás kínálatában már 150 különféle film, magazinműsor, videoklip, animáció vagy ajánló található meg. A kezdeményezés pedig állításuk szerint sikeresnek bizonyult, a felhasználók értékelték az értük tett erőfeszítéseket. Nem csoda, hogy más gyártók is erre az útra lépnek, függetlenítve magukat a nagy tévétársaságoktól, forgalmazóktól. 
 
A közelmúltban épp a másik nagy dél-koreai gigász, az LG jelentette be, hogy elindítja saját 3D szolgáltatását. A 3D World Service névre hallgató alkalmazást öt nagy csoportra osztották. Így az egyes állományok a Sport, Gyerekek, Szórakoztatás, Életmód és Dokumentumfilmek profilok alatt találhatóak meg. Ez nagyon hasonlít a vállalat Smart TV rendszerének felépítésére, úgyhogy a kezeléssel valószínűleg semmi gond nem lesz. A cég egyébként azt ígéri, hogy a tavaly megvásárolt, Smart televíziókon, Blu-ray lejátszókon, hangprojektorokon vagy is elérhető lesz a 3D World Service egy egyszerűen és ingyenesen letölthető applikációnak hála. 

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr934457390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása