Továbbra is bajban a Blu-ray atyja

A Sony jó ideje óta komoly válságban van. A vállalat, amelyhez többek között a Blu-ray technológia kifejlesztése is fűződik, évek óta óriási veszteséget termel, és ez a folyamat az előző üzleti évben sem fordult meg. A körülbelül 5,7 milliárd (dolláros) mínusz több, mint riasztó.....
 
 
A japán cégek az elmúlt időszakban szomorú időket élnek meg. A globális világgazdasági körülmények kombinálva a földrengéssel, a cunamival és a fukushimai atomerőműbalesettel rendkívüli módon megsanyargatták a nagy szórakoztatóelektronikai konszerneket is. A Panasonic, a Sharp is gödörbe került, ám a Sony helyzete náluk is rosszabb. Tavaly a már említett katasztrófákat tetézte az, hogy feltörték a PlayStation adatbázisát, ami szintén komoly károkat okozott. Emellett a tévés üzletág sem szerepelt jól, és a Blu-ray eladások sem alakultak parádésan.
 
Ennek köszönhetően a világ egyik legnagyobb és legkomplexebb szórakoztató elektronikai csoportja 5,7 milliárd dolláros (1300 milliárd forintos, azaz 456,66 milliárd jenes) adózás utáni veszteséget jelentett a március 31-ével zárult üzleti évben. Ez sokkal-sokkal rosszabb az egy évvel korábbi, szintén tragikus adatokhoz képest, amikor is 260 milliárd jenes mínuszt sikerült összehozni. 
 
Ráadásul a bevételt is sikerült tovább apasztani az előző évi 7,18 billióról 6,49 billióra. Mindenesetre az optimizmus legalább nem tűnt el, hiszen a cég saját előrejelzései szerint jövőre már kezdődik az aranykor. Az idei, április elsejével kezdődő üzleti évre ugyanis 7,4 billió jenes bevételt, és 30 milliárd jenes adózás utáni nyereséget jósolnak. Persze ezzel lehet, hogy csak a részvényeseket akarják megnyugtatni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr844506071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása