3D magyar tévécsatorna indul hamarosan

Az MTV Zrt. - MTVA nevében Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgató-helyettese, és Rákay Philip, az MTV Zrt. programigazgatója, az m1, m2 intendánsa bejelentette, hogy m3D néven elindítja Magyarország első 3D televíziós csatornáját, így az arra alkalmas televízió készülékkel rendelkezők, kizárólag a MinDig TV-n nézhetik 3D-ben a Labdarúgó Európa Bajnokság döntőjét előfizetési díj nélkül, illetve az adást továbbító szolgáltatókkal szerződésben álló televízió nézők 3D-ben is élvezhetik a Londoni Olimpiai Játékok kiemelt sportágainak közvetítését, valamint az MTVA kifejezetten az 50 napos kísérleti adásra összeállított exkluzív filmcsomagját.

lg_New_Magic_Motion_Remote.jpg


Ezzel a ismét fontos és meghatározó állomásához érkezett a magyar televíziózás. A Magyar Televízió 2008-ban már HD minőségben sugározta a pekingi olimpiát. Az idén pedig kísérleti csatornája a labdarúgó Európa-bajnokság döntőjét és a londoni olimpiát teszi elérhetővé 3D-ben is - látványos térélményt nyújtva. A közszolgálati média - kísérleti jelleggel - 2012. június 25-én, délelőtt 10 órától augusztus 12-éig, a XXX. nyári olimpiai játékok zárásáig 3D-s műsorokat sugároz sportbarátoknak és mindazoknak, akik a 3D képélményére vágynak. A sportesemények mellett a csatorna más 3D programokkal is várja nézőit. Így láthatják a magyar könnyűzenei élet legfrissebb koncertjeit a Republic együttestől kezdve az Omega 2012-es szuperkoncertjéig. Napközben Főzőshow, cirkuszi bemutatók, űrkutatásról szóló, a Genfi autószalon és más autós rendezvények, a világ filmfesztiváljait és premierjeit bemutató műsorok mellett számtalan vadonatúj természetfilm vagy épp extrém sportbemutatók kerülnek adásba.

Sőt az emberek a fotelben ülve körbeutazhatják a világot a leghíresebb városokat, nyaraló- és kirándulóhelyeket bemutató sorozatunkkal. Esténként többek közt egészestés rajzfilmeket, koncerteket, a Wim Wenders által rendezett, az Európai Filmakadémia díjával jutalmazott táncfilmet, Koncsalovszkij fantasy filmjét, a Diótörőt, vagy Michael Flatley Lord of the Dance előadásának 3D-s ősbemutatóját sugároznak majd. A magyar filmkészítők lépést tartanak a technikai vívmányok kihívásaival, és a világ alkotóival. A magyar 3D filmkészítés legújabb, Magyarország és Erdély kastélyait és természeti szépségeit is műsorra tűzi az, egyenlőre 50 napon keresztül sugárzó csatorna.

A filmek nagy részét 2D (HD) joggal is megvásárolta az MTVA, így azok nemcsak a 3D hozzáféréssel rendelkezők számára lesznek elérhetőek. Így a műsorokat 2D-ben is levetítik egy későbbi időpontban.Az ötvennapos kísérleti adás alatt az MTV igyekisz hozzájuttatni a kivételes élményhez 3D hozzáféréssel nem rendelkező nézőket is. Ennek köszönhetően a Cinema Cityvel kötött megállapodás értelmében Budapesten és több vidéki város filmszínházában is látható lesz az m3D csatorna.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr844583876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása