Miniméretű projektor iPhone tulajoknak

A japán Kenko-Tokina műhelyéből származik az a különlegesen kis méretű vetítő, amellyel a gyártó az okostelefonok tulajdonosait célozza meg.

kenko_tokina_regxia_rgp_12i.jpg

A rendkívül kis méretű, úgynevezett piko projektorok körülbelül három-négy évvel ezelőtt jelentek meg a boltok polcain. A gyártók nagyon sokat vártak ezektől a modellektől, azonban a termékcsalád nem igazolta az elvárásokat. Sőt nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy a piko projekotorok megbuktak. Ennek több oka is van. De mindenképpen fontos tényező, hogy ezek a teljesítményükhöz képest túl drágák voltak.

A fényerejük alacsony volt, és a felbontás is elmaradt a kívánatostól. Ez pedig azt jelentette, hogy átlagos körülmények között nem is lehetett használni, csk akkor, ha a felhasználó teljesen besötétítette a helyiséget, ám a (Full) HD felbontásról akkor is le kellett mondania. A relatív sikertelenség ellenére a piaci résztvevők nem vonultak vissza a frontról, és továbbra is lelkesen fejlesztik az ilyen jellegű termékeiket. Sőt a tradícionális vállalatok mellett folyton újabbak is színre lépnek.

Ilyen például a japán Kenko-Tokina is, amely legújabb modelljével, a Regxia RGP-12i típusjelzésű termékével az okostelefonok, konkrétan az Apple iPhone tulajdonosait célozza meg. Sőt, csak is ezek a termékek, konkrétan a 3GS, 4, és 4S típusok jöhetnek szóba. Azaz se más készülékkel nem lehet összekötni, se egyéb külső forrásból származó tartalmakkal nem boldogul. Ez iszonyatosan szűklátókörű megoldásnak tűnik, ám úgy látszik a Kenko-Tokina mérnökei bíznak az iPhone tulajdonosokban.

Az LCoS (Liquid Crystal on Silicon) képalkotási technológiát használó termék a gyártó állítása szerint akár ötven hüvelykes kép kivetítésére is képes. Igaz, látva a 12 ANSI Lumenes maximális fényerőt, ez csak úgy lehetséges, ha sikerült tökéletesen ideális körülményeket teremteni, azaz megfelelően besötétíteni. A 110 dollárt kóstáló mini vetítő 5,3 centiméter széles, 6 cm hosszú és másfél centi vastag, súlya nyolcvan gramm. Maximális felbontása 950x540 képpont, 950mAh lítiumpolimer akkumulátora 100 percre elegendő energiát biztosít, de ha minden kötél szakad, az iPhone is képes táplálni.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr194624949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása